Da, ona krade vašu najdražu stvar iz ormara i uzima torbicu bez pitanja. Uvek glasno sluša muziku i uzme zadnju kockicu čokolade. Pogađate da govorimo o vašoj sestri! Ponekad vas može dovesti do ludila, ali ipak je mnogo volite.

Pitate se kako je to moguće? Možda zato što vas vaša sestra čini srećnijim i optimističnijim, a sada je to i potvrđeno!

Istraživanje britanskih univerziteta upitalo je 571 mladih od 15 do 25 godina starosti o njihovim porodicama, braći i sestrama i njihovom emocionalnom stanju. Pokazalo se da su učesnici koji su odrasli s jednom ili više sestara, uglavnom srećniji.

Razlog tome je što sestre podstiču da porodica otvorenije razgovara o problemima i budu povezaniji, a samim tim i srećnijim. Mislimo da je to dovoljan razlog da čvrsto zagrlite svoju sestru čim je vidite... sve dok ne shvatite da vam opet nešto nedostaje u ormaru.

Usput, zanimljivo otkriće desilo se u vezi braće, pa je jedno istraživanje potvrdilo potpuno suprotan učinak. Dečaci koji su imali samo braću u porodici bili su manje srećni od onih koji su imali bar jednu sestru. Dečaci izbegavaju razgovor o emocijama, a ako se porodica sastoji samo od muških članova, to često dovodi do prave tišine u porodici.

Izvor: Wall.hr