1. Neko bi bio presrećan da ima neki deo vašeg tela. Vi imate velike grudi, a želite da imate male. dok neko drugi ima male i želi velike, baš takve poput vaših. Pustite to i volite svoje telo takvo kakvo jeste.

2. Ne, nije moguće da se ugojite pet kilograma preko noći od jednog parčeta torte. Pojedite ga. Ili jedite tortu tri dana za redom, a onda jedite umereno cele nedelje. Poenta: Ne možete ni da izgubite pet kilograma preko noći.

3. Svi smatraju da njihova stopala izgledaju čudno.

4. Veličina na etiketi zaista nije bitna. Ona može zavisiti od brenda i proizvođača, ali jedino što je bitno je to kako vama to stoji. Nije lako ostaviti te brojke sa strane, ali pokušajte da uživate u tome kako vam nešto pristaje umesto da se nervirate koja je veličina u pitanju.

5. Svako ko vas čini da se osećate loše zbog vašeg tela je iskompleksirana osoba. A postoji mogućnost od 100 odsto da su te osobe nesrećne na neki način. Zadovoljni ljudi ne čine da se drugi osećaju loše.

6. Voda je uvek dobra stvar. Ona pravi veliku razliku u vašem telu i tome kako se osećate. Pijte redovno vodu svakoga dana i hidrirajte vaš organizam.

7. Kada se osećate veoma dobro, tada i izgledate veoma dobro. Možda zvuči komplikovano jer se takođe osećate sjajno kada ste u vašem najboljem izdanju, ali istina je da ako ste srećni, izgledaćete savršeno.

8. Verujte vašem telu kada vam poruči da mu je potrebna hrana i jedite. Ne gladujte nikako.

9. Postoje dani kada ćete gladovati i jesti kao malo čudovište, a nekih dana nećete skoro uopšte osećati glad. To je sasvim u redu, potpuno je normalno.

10.Samo zato što se prirodno mršavi ne znači da ne trebate da vežbate. Gubitak kilograma nije jedini razlog da vežbate. Podizanje nivoa endorfina u telu je sjajan osećaj bez obzira na to koju veličinu nosite.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...