Dođete u tu neku fazu kada se zapitate zašto se uopšte družite s nekom osobom? Tokom srednje škole, pa čak i fakulteta neke stvari vam jednostavno ne predstavljaju problem, međutim kada dođete u srednje dvadesete, mnogo toga vam postaje jasnije, ali i dalje postoji ona neodlučnost koja ne nestaje preko noći.

Baš to je razlog zašto smo za vas napravili spisak prijateljica vam zapravo i ne trebaju u životu:

Prijateljica koja se javlja samo kada joj treba vaša pomoć

Ako je nešto zbog čega zaista osećate potrebu da pomognete prijateljici u nevolji, ok, pomozite joj. Ali ako vas uopšte ne zanima problem osobe koja okrene vaš broj samo kada ima neki problem, jednostavno se ogradite od toga.

Prijateljica s kojom se razumete samo kada ste pijane

Što ste starije, alkohol vam sve više smeta, a to je sasvim normalno. Samim tim, postajete i svesnije da su vam potrebnije trezne prijateljice nego one koje će na vratima pojaviti s bocom vodke i celom ekipom!

Prijateljica koja vas neprestano zove da se vidite, ali uvek otkaže na kraju

Razmislite samo koliko vaše vreme vredi i uporedite s minutama ili satima koje ste provele sedeći i čekajući je. Da je vreme zaista novac, do sada biste bile prilično bogate. Ali i dalje ono ima neku svoju vrednost koju ste mogle iskoristiti na bezbroj drugih zanimljivih, korisnih ili bilo kakvih načina. U svakom slučaju bilo bi bolje od čekanja. Zato sledeći put nemojte dogovarati viđanje s njom.

Prijateljica kritičarka

Iz bilo kojeg razloga ona je uvek spremna da vas kritikuje – od toga kako ste se obukle, šta ste naručili pa do toga kakvog dečka imate... A vi se i dalje družite s njom i odobravate njene kritike. Vreme je da to prekinete.

Prijateljica koja se neprestano takmiči s vama

Ona stalno ima potrebu da se takmiči koja će obući lepšu haljinu, koja je pre smršala, čiji je frajer bolji i mnogo drugih situacija. Ta vrsta prijateljica i najsitniji aspekt života pretvori u Olimpijske igre. Idemo dalje!

Nastavak na sledećoj strani...