Koliko god voleli da čitamo knjige, nekako nam je još draže kada znamo da će se isti taj scenario ekranizovati i da ćemo imati prilike da uživamo u živim scenama. Prisetite se koliko puta ste zamišljali scene dok ste čitali neko delo i na kraju kada se prenese na film, upoređujete svoja maštarenja, piščeve reči sa igranim filmom. I zato vam sada dajemo 5 odličnih knjiga da pročitate što pre, jer kako najavljuju mediji, tokom 2018. godine imaćemo prilike da ih gledamo na velikom platnu.

Nevidljivi čovek, H. Dž. Vels

Možda ste već čuli za ovaj naslov, jer knjiga nije baš najnovija, ali predlažemo da je pročitate pre nego što vidite Džoni Depa kao glavnog lika u istoimenom filmu. Radnja prati doktora Džeka Grifina, njegovo naučno otkriće, kao i posledice koje je ono ostavilo. Kada u malom mestu počnu da se dešavaju čudne stvari, meštani sumnjaju u stranca i on naravno beži. Priče o Nevidljivom čoveku će se proširiti na okolna mesta i dok svi veruju u te strašne priče, dr Kemp je ravnodušan sve do trenutka kada bude imao blizak susre sa "nevidljivim". U svakom slučaju ne bi trebalo da propustite bilo šta u čemu Džoni Dep glumi, pa je ovo idealna prilika da se dobro pripremite za film.

Najmračniji umovi, Aleksandra Braken

Ukoliko ste  i vi postali opsednuti serijom "Čudnije stvari" (Stranger Things), obožavaćete ovu knjigu. Priča prati malu Rubi koja je doživela zastrašujuću promenu, zbog koje su roditelji morali da je zaključaju u garažu i pozovu policiju. Nakon toga biva poslata bila u svirepi ,,rehabilitacioni kamp" pod sumnjom da je preživela tajanstvenu bolest koja je pokosila veliki deo američke dece, ali sa moćima koje nije mogla da kontroliše. Nećemo dalje da vam otkrivamo, ali preporučujemo da je pročitate pre septembra 2018. kada su najavili premijeru istoimenog filma.

Nastavak na sledećoj strani...