Vizuelizovanje

Prema milionima Instagram citata, ključ ostvarivanja snova je vizuelizacija. Ali jedno istraživanje posmatralo je grupu studenata koji su koristili vizuelizaciju kako bi što bolje prošli na ispitu i ispostavilo se da baš i nisu uspeli u tome. Zašto? Možda zato što su više vremena proveli zamišljajući savršenu budućnost nego što su se posvetili realnom preduzimanju koraka da do toga i dođu.

Plaćanje provizija za mesečne račune

Prema nekim podacima, godišnje na provizije dajemo dosta novca. Plaćajte račune onlajn jer većina banaka svojim klijentima nudi ili plaćanje računa bez provizije ili sa vrlo malom provizijom. Time ćete uštedeti novac, a i vreme koje biste proveli čekajući u redu na nekom šalteru.

Pokušavanje da budete srećni

Sreća je nešto poput lova na tipa: što se više trudite da je uhvatite - to vam dalje izmiče. Ali jedan od sigurnih načina da to postignete jeste da napišete pismo. Kao kada nekome govorite da ga volite, ako zapišete šta sve imate i na čemu ste zahvalni to će vam sigurno podići nivo sreće i raspoloženja.

Dodavanje omekšivača na peškire

Omekšivač stvara sloj oko vlakana peškira i to otežava njihovo čišćenje. Dakle, ako želite čiste peškire, izbegavajte omekšivače.

Odvajanje tamnog i svetlog veša

Ne morate to da radite. Ako neku stvar ne perete prvi put, slobodno perite mešani veš na malo nižoj temperaturi.

Slušanje tuđih saveta

OK, osim ovih naših. Trebalo bi da budete apsolutno nezavisni od dobrih i loših mišljenja i saveta okoline… Verujte sebi i svom mišljenju.

Ignorisanja raka kože

Sezona je jakog sunca i zračenja i zaista je besmisleno da se pretvaramo da zaštita od sunca nije tako važna. Ne zaboravite svoju kožu i redovno koristite kremu s faktorom.

Kupovina u avionima

Da, sezona je letenja i putovanja, a i primamljivi katalozi avio-kompanija vas teraju da pomislite da vam baš to što ste u njima pronašli i treba. Cene u vazduhu uvek su više. I zato strpite se i u aerodromskom frišopu proverite da li smo bili u pravu.

Nastavak na sledećoj strani...