Iako se dan sastoji od 24 sata, često imamo osećaj kako vreme "leti". Stoga je bitno što bolje i efikasnije iskoristiti sate u danu koji je pred nama. Donosimo pet trikova koji će vam pomoći da na što produktivniji način iskoristite sate u vašem danu.

Vežbajte ujutru

Navite raniji alarm i odradite trening ujutru. Na taj način nećete imati izgovor da preskočite trening kao što biste to uradili uveče. Takođe, ceo dan ćete se osećati puno bolje i produktivnije.

Rasporedite kratke pauze tokom radnog dana

Iako se možda ne čini tako, ali kratke pauze od nekoliko minuta puno znače. Zažmurite i odmorite oči ili napravite nekoliko vežbi istezanja kako biste probudili telo.

Odredite tri prioriteta

Naravno da tokom dana imamo mnogo toga što treba da odradimo, ali određivanje prioriteta olakšaće vam taj proces. Svako jutro zapišite sebi tri najvažnije stvari koje do kraja dana morate uraditi.

Odvojite se od telefona

Sve češće nismo ni svesni koliko vremena potrošimo na nepotrebno korištenje telefona. Ako nije reč o hitnoj ili poslovnoj situaciji, odložite telefon tamo gde vam neće biti nadohvat ruke.

Birajte slične odevne kombinacije

Kako biste uštedeli na vremenu, tokom radne nedelje birajte odevne kombinacije s istom "formulom". Na primer, košulja, farmerice i cipele na štiklu. Tako ćete uvek znati šta zapravo tražite kada ujutru otvorite garderober.

Izvor: zadovoljna.hr