Dosta češće idemo u kupovinu odeće nego što radimo čistku ormara. Tako da nam je ormar uglavno prepun odeće, ali nemamo baš puno izbora. Stoga je vreme da iz ormara izbacite ovih deset odevnih komada kako biste napravili mesta za one stvari koje ćete zapravo nositi

Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mesto. Stoga joj pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamenu koja će vam takođe dugo potrajati.

Haljina koju ste nosili na više od pet venčanja. Ili koju god brojku imate na umu.

Vreme je da onda umesto te haljine u ormaru zauzme druga haljina ili komad koji ćete birati tokom odevanja za takve svečane prilike.

Odevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije reč samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i o rađenju "emocionalne čistke" nakon koje ćete se osećati bolje.

Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. No, na vama je da procenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vreme da ga izbacite iz svog ormara.

Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete pretvorite ih u krpe za brisanje prašine.

Bele majice koje su požutele

Majice najvećim delom čine našu garderobu, a bele majice ključni su komadi. No, ako su one požutele i ne mogu se više izbeliti, onda nema smisla da ih držate u ormaru.

Neodgovarajući komadi

Komadi odeće koje čuvate već godinama, a koji vam ne odgovaraju i koji su neudobni izbacite iz ormara i zamenite ih odećom u kojoj se osećate dobro i koja vam odlično pristaje.

Odeća iz "prošlog" života

Odevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormaru. Vreme je da oslobodite prostor za odeću koji ćete zapravo nositi.

Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i naušnice više nema mesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamenjive stoga nema smisla da ih držite u ormaru.

Oštećene vešalice

Potrgane i oštećene vešalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cene vešalica znaju biti poprilično pristupačne stoga lako možete pronaći nove i bolje zamene.

Izvor; Zadovoljna.hr