Kada pomislite na najlepše snove, nema omiljenijeg mesta od vašeg slatkog doma. Mirišljava posteljina, mekani jastuci, najdivnije ćebence i prostora koliko želite. Ali kako kada ste daleko od svog malog raja? Neka istraživanja pokazuju da onog trenutka kada želite da spavate na krevetu koji nije vaš, mozak ne želi da primi tu informaciju zbog čega se najčešće budite neispavani, umorni i kenjkavi. Takođe, sve te nelagodnosti koje mozak proizvodi dovode do nekoliko bubuljica i kilograma više. A to niko ne želi, zar ne? Zato smo mi pronašli fazone kako da prevarite svoj mozak i imate kvalitetnu dremku gde god da se nalazite.  

Kako da spavate...

U hotelu

Bez obzira na to što se nalazite u nekom super hotelu sa bezbroj zvezdica, vašem mozgu je oko dva dana potrebno da se privikne na nove mirise, zvuke i temperaturu. Otprilike, spavanje vam je kao par novih cipela kojima je potrebno da se razgaze. Ali vi na vreme preuzmite stvar u svoje ruke. 

Posteljina

Kada zažmurite, kakav krevet zamišljate? Istraživanja pokazuju da ljudi najčešće zamišljaju belu posteljinu koja simbolizuje slobodu. Bela posteljina ima „oreol efekat“, zato koliki god da ste đavolak možda potajno sanjate o anđeoskim krilima. Na vreme se raspitajte koje je boje posteljina u hotelu koji ste rezervisali, tako da, ukoliko nije vama odgovarajuća, možete zahtevati onu po svojoj meri. Možda će je naplatiti dodatno, ali na kraju krajeva šta je nekoliko novčanica više u odnosu na slatko prospavanu noć.

Da li znate šta vaš omiljeni pupoljak ili njegova boja govori o vama? Hajde da zajedno otkrijemo!

Posted by Cosmopolitan Srbija on Friday, May 26, 2017

Komfornost

Sigurno je da na putovanje ne treba da nosite sve iz svog doma kako biste se osećali prijatno, ali ako imate baš veliki problem sa prilagođavanjem na novim mestima, pa čak i ako je u pitanju odmor, stručnjaci kažu da je sasvim u redu da ponesete dragu fotografiju ili nešto što vas asocira na svoj dom. 

Ljubitelji tame 

Ne zaboravite da roletnu nema svaki prozor, tako da, ako ne podnosite sunčeve zrake na svom licu dok spavate, ponesite masku za oči. A ako ste je zaboravili? Onda budite kreativni i nađite peškire, marame ili bilo šta drugo što možete zakačiti na prozor. U slučaju da volite sunce i toplotu, podsećamo vas da je najbolja temperatura za spavanje od 20 do 23 stepena Celzijusa, tako da pazite da ne preterate.

Odmorite uši

Svaka buka veća od 60 decibela, bilo da je u pitanju klima-uređaj ili galama iz hodnika, može da vam naruši san. Zato u apoteci potražite čepiće za uši, mada ćete ih najverovatnije dobiti u hotelu. Druga opcija je da instalirate aplikaciju sa umirujućim zvucima ili šumovima zbog kojih ćete spavati kao beba.

Nastavak na sledećoj strani...