Ako želite da budete uspešni, srećni i pozitivni, od velike su važnosti ljudi s kojima provodite vreme. Prerastanje nekih prijateljstava jednostavno znači da shvatate kako pravo prijateljstvo treba izgledati.

Prijateljstvo ima svoju svrhu i postoje određeni razlozi zbog čega smo se s nekim ljudima sprijateljili. Zapravo, svakom od nas u životu treba ova 4 tipa prijatelja i – ništa više.

Prijatelj koji će nam dati potvrdu

Pre svega, svako od nas želi prijatelja koji će nam dati potvrdu da nismo jedina osoba koja se ponaša na neki određeni način. Svako od nas ima svoje slabosti. Uvek postoji nešto s čime nismo zadovoljni ili imamo neke misli koje se bojimo da podelimo s drugima jer strahujemo da će nas zbog njih osuđivati ili izdati. Treba nam prijatelj koji će razumeti naše misli i slabosti i u čijem se društvu se možemo opustiti i biti svoji. 

Prijateljstvo je ipak na prvom mestu!

Posted by Cosmopolitan Srbija on Wednesday, May 17, 2017

Prijatelj s kojim se možemo zabavljati 

Život je stresan i uče nas da kada odrastemo uvek budemo ozbiljni i zreli kada je reč o poslu i životu uopšte. Zamislite sebe kao elastičnu traku kada biste se stalno rastezali i bili napeti, na kraju biste pukli. I tačno to bi se dogodilo kada se u životu ne bismo dovoljno zabavljali. Upravo u tome prijatelji imaju važnu ulogu – uz prave prijatelje možemo da budemo luckasti koliko god to želimo i da delimo s njima sreću i uzbuđenje. 

Prijatelj kojeg možemo da pitamo za savet i koji će nam pomoći da razbistrimo glavu

Svako od nas ponekad je zbunjen i misli nam postanu haotične. Na primer, vrlo često smo frustrirani na poslu a da čak nismo potpuno sigurni zašto, ali kada svoje nedoumice podelimo s prijateljima, shvatimo šta nas zapravo muči i razbistrimo glavu i opet se možemo fokusirati na posao. Prijatelj koji nam da konstruktivni savet i pita nas "istraživačka" pitanja može nas nadahnuti da rešimo problem i da sami sebe bolje upoznamo. 

Prijatelji koji će nam pomoći da postignemo svoje ciljeve

Svi imamo neke snove i ciljeve, ali kao individua smo mali i krhki te sami ne možemo puno napraviti. Kako bi se stvari pokrenule, trebaju nam saveznici s kojima ćemo ujediniti snage i energiju. To su zapravo prijatelji s kojima delimo zajedničke interese i koji će nam pomoći da postignemo vlastite ciljeve.

Izvor: Zadovoljna.hr