Veganizam je toliko postao popularan u poslednje vreme, a čak iako ga na kratko praktikujete razvićete svest o etičkim, zdravstvenim i ekološkim prednostima ovog humanog pokreta.

Svima omiljeni par, Bijose i Džej Zi nedavno su isprobali ovaj trend, ali postoje mnoge zvezde koje su vegansku ishranu uvrstile u svoj životni stil. Evo i koje:

Natali Portman

Osim zbog ljubavi koju oseća prema životinjama, jedan od razloga zašto se ova fantastična glumica okrenula ishrani baziranoj na biljkama jeste i to što ima pozitivne efekte na njenu kožu.

Eli Golding

Eli se na ovaj način ishrane odlučila pre nekoliko meseci, a neretko izjavljuje da se upravo zbog toga oseća zdravije i manje naduto.

Leona Luiz

Pobednica američkog X faktora obija da jede, koristi ili oblači bilo kakve proizvode životinjskog porekla.

A post shared by Leona Lewis (@leonalewis) on Sep 19, 2016 at 5:55pm PDT

Elen Dedženeris

Jedna od najpopularnijih voditeljki na svetu potpuno je posvećena zaštiti životinjiskih prava i ishrani baziranoj na biljakam, a njena svadba je takođe bila u tom znaku.

Arijana Grande

"Volim životinje više nego što volim određene ljude, bez šale. Vegansku ishranu preporučujem svima jer produžava život, a i čini vas dosta srećnijima," kaže ova mlada pevačica. 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on Jan 31, 2017 at 8:56pm PST

Sia

Nakon godina u vegetarijanstvu, od 2014. godine Sia je iz svoje ishrane izbacila jaja i sir. 

Majli Sajrus

Zbog svojih kućnih ljubimaca Majli se okrenula veganstvu i zaista uživa u tome. 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on Feb 19, 2017 at 10:44am PST