U današnje vreme od savremene žene se očekuje više nego ikad – da ima posao, karijeru, da bude domaćica i brine o deci i porodici, ujedno da vežba, brine o sebi i uvek izgleda sveže i odmorno. Može se reći da nam standardi moderne žene nameću gotovo nemoguće misije i često se zapitamo koliko dug treba da bude dan da bi postigle sve ono što se od nas očekuje.

Realnost je zapravo malo drugačija. Premda većina žena smatra da će svež i doteran izgled postići isključivo boravkom u spa centrima, beauty tretmanima i svakodnevnim višesatnim sminkanjem i doterivanjem, istina je takva da ustvari samo par minuta dnevno, u vašem domu, može vam dugoročno obezbediti željeni „svež“ izgled.

Ovo su 5 kombinovanih koraka kojima svaka žena treba da se vodi.

Korak 1: Odmor

Koliko god ovo ironično zvučalo, priuštite sebi taj „luksuz“ da odspavate minimum sedam sati dnevno. Čuveni „beauty sleep“ nije mit. Sve smo žrtve kofeina, prekasnog odlaska na spavanje i zanemarivanja osnovnog prava organizma na san. Ne morate nikome reći, piše vam na licu. Čak 40% žena od 15 do 55 godina pati od nedostatka sna. Dok je kod jednih to kratkotrajan problem, kod drugih se to razvija u hroničnu celonoćnu borbu. Zato na vreme naviknite svoj organizam na san – i verujte na reč, vaša koža će vam biti zahvalna.

Korak 2: Higijena 

Podrazumevani, ali često izostavljeni koraci dovode nas do toga da se „zapustimo“ i stvorimo averziju prema odrazu u ogledalu, koji nam se uz najosnovnije dnevne rituale može zaista dopadati. U ovaj korak ubrajamo redovno pranje zuba – ujutru i uveče , tuširanje – svaki dan, pranje kose – svaki drugi dan, sredjivanje noktiju – bitno je da budu uredni, nega lica – preporučujemo piling jednom sedmično, nošenje dezodoransa i čiste odeće.

Na sledećoj strani pročitajte preostalih 3 koraka do željenog "svežeg" izgleda...