Savet 1

Završite sedmicu ranije

Petkom pokušajte sve svoje poslovne obaveze da odradite do četiri po podne. Ako mislite da nećete stići, u sredu ili četvrtak ostanite malo duže na poslu. Možda se čini kao nebitna stavka, ali tih nekoliko sati koje ćete ostaviti za sebe čine veliku razliku. Iskoristite ih da isplanirate vikend. I to potpuno opušteno, ležeći u kadi uz čašu vina ili ćaskajući s prijateljicom telefonom. Dopustite sebi da se radujete i sanjarite o onome što vas čeka.

Savet 2

Isplanirajte svoj vikend

Fora je biti spontan i ne razmišljati unapred o tome šta ćete raditi u subotu i nedelju, ali ako isplanirate barem deo vikenda, začudiće vas koliko vremena možete tako uštedeti. Postoji gomila mobilnih aplikacija koje vam u tome mogu pomoći. Ili ukoliko ste više retro tip, uzmite papir i sastavite listu vikend aktivnosti. Samo nemojte zadavati nerealne „rokove“ ili pretrpati raspored jer će vam to stvoriti nervozu. Poenta jeste da se opustite i zabavite

Savet 3

Probudite se ranije

Vikendom svi vole da spavaju duže... Ako se probudite u subotu ili nedelju u podne, imaćete osećaj da je pola vikenda već prošlo. Zbog toga radnim danima jurite da završite sve one privatne zadatke koje niste stigli da obavite vikendom. Zvuči zamorno jer i jeste. Kako biste sebi priuštili opušteni vikend bez rokova i trčanja, probudite se ranije i odvojite par sati da radite ono što vas uveseljava i inspiriše: čitajte, šetajte, posetite kozmetičara, meditirajte, družite se s bližnjima ili jednostavno - lenčarite.

Savet 4

Iskusite nešto novo

Novi film sa vašom omiljenom glumicom je upravo stigao u bioskop? Dečko koji vam se sviđa vas je pozvao na dejt? Dogovorili ste planinarenje (prvi put u životu) sa ekipom s posla? Idete na mini izlet u grad u kojem još niste bili? Istraživanje koje je sproveo neurolog Dejvid Iglman pokazalo je da nam vreme sporije protiče kad se bavimo nekom novom aktivnošću, zato se potrudite da sledećeg vikenda organizujete nešto što do sada niste radili.

Nastavak na sledećoj strani...