Imate savršen dan na poslu, tokom pauze za ručak ispričali ste se sa kolegama, a onda baš u trenutku kada se spremate da krenete kući, dešava se neobičan preokret. Pilazi vam šef sa pitanjem: " Možeš li da mi učiniš jednu uslugu pre nego što odeš?"

Čini li vam se ova situacija poznato? Cosmo je tu da vas podseti kojih 15 rečenica najviše mrzimo da čujemo dok smo na poslu..

"Ima li neko žvaku?"

Ovo pitanje vam se sigurno svakodnevno postavlja od strane iste osobe, koja verovatno nije svesna da se žvake mogu kupiti u prodavnici.

"Bože, tako sam se razbolela!"

Koji je onda razlog dolaska na posao? Kolege su nekada tako detinjaste. Umesto da uzmu slobodan dan dok im traje prehlada, oni odlučuju da dođu u firmu i zaraze sve ostale. 

"Šta trenutno radiš?"

Vaš šef je u ubeđenju da nikada nemate dovoljno posla i zato kad god mu se učini da ste se bar malo izborili sa silnim obavezama, prići će vam sa ovim pitanjem i gomilom novih ideja!

"Ovo je veoma bitno!"

Oh naravno, kao i svaki prethodni zadatak koji su vam zadali...

"Možeš li mi učiniti nešto pre nego što odeš?"

Baš kada oblačite jaknu, šefu ste potrebni u vezi sa jednom "sitnicom", koja će vam oduzeti bar još sat vremena. Ali kako odbiti nadređenog? 

Na sledećoj stranici pogledajte još deset primera rečenica koje nam utiču na raspoloženje na poslu...