Tokom karijere neretko nam se desi da izgubimo interesovanje za ono čime se bavimo ili jednostavno osetimo da nam je potreban mali predah od posla. Međutim, postoji način da ubijemo monotoniju i ponovo se zaljubimo u ono što radimo.

Naučite nešto novo

Dosada na poslu može da se pojavi kada nam aktivnosti koje obavljamo postanu navika, te više nismo toliko stimulisani za rad. Međutim ovo nije razlog da napustite svoju dugo građenu karijeru. Pokušajte da naučite neku novu veštinu u vezi onoga čime se bavite. 

Sitne promene život znače

Nekada je dovoljno da promenite rutinu ili ritual koji obavljate pri dolasku na radno mesto i shvatite koliko male stvari zapravo znače. Organizujte svoj poslovni prostor na drugi način, očistite inbox ili pauzu za ručak provedite na nekom novom mestu. Ove promene koliko god vam izgledale banalno, doneće radost u vaše radne dane. 

Napravite pauzu

Nekada potpuno zanemarimo vrednost pauze za ručak. Ona i jeste napravljena kako biste se odmorili i zadatke koji vam tek predstoje obavili jednako energično kao i kada ste tek došli na posao. Neka pauza bude trenutak koji će vas motivisati da radite bolje.

 

Pronađite hobi

Ništa nije toliko delotvorno u izbegavanju monotonije od interesantnog hobija. Iako većina priželjkuje da od svog hobija napravi biznis, ovakav poduhvat ipak može da vas podseti koliko zapravo volite svoj primarni izbor.

Fokusirajte se na ono što volite

Iako nam je nekada teško da sedimo u kancelariji, svako od nas ima "ono nešto" što ga je i privuklo da započne karijeru u određenoj branši. Pozabavite se prvo zadacima koji vas raduju i koje bez problema rešavate, a oni dosadni mogu malo i da sačekaju.

Pročitajte CV kojim ste aplicirali za trenutnu poziciju

Dok čitate, setite se one devojke koja je bila samouverena na intervjuu, prvog dana u novom okruženju, svih novina koje ste naučili boraveći sa tim divnim ljudima koji sede pored vas u kancelariji. Kada ste demotivisani, upravo buđenjem tih sećanja shvatićete koliko ste daleko dogurali i da sada nije vreme za odustajanje.