Dajte svom zidu lični, umetnički pečat. Iskoristite svoje ideje i pretvorite običan zid u svoj kreativni izlog. Iako će vam biti potrebno malo više vremena nego da kupite par gotovih slika u prodavnici, na kraju ćete biti prezadovoljni učinkom i vaš prostor će odisati kreativnošću. Pronađite slike i prizore koji odražavaju vaše emocije i karakter na internetu i odštampajte ih. Na papiru u boji ispišite motivacione poruke. Izradite svoje omiljene fotke, kombinujte crno-bele i u boji.

Možete birati i jeftinije ramove, a nama se dopadaju kombinacije raznih veličina i oblika koje se, iako različite, veoma dobro uklapaju zajedno. Za uzbudljiviju varijantu mešajte i boje i oblike i stilove ramova, a ako želite nešto malo klasičnije, uklopite ramove različitih veličina, ali u istoj boji i stilu.

1. Poigrajte se ramovima i pozadinama. Poređajte više opcija na podu. Isprobajte više kombinacija dok ne nađete onu koja vam najviše odgovara.

2. Uokvirite olovkom oblik rama na papiru i opsecite skalpelom.

3. Zalepite isečene papir e na zid, ali razmislite prethodno o visini na kojoj ćete izložiti slike. Ovo će vam pomoći da shvatite kako će izložba ispuniti vaš prostor.

4. Prethodno zalepljeni papiri će olakšati i ukucavanje eksera. Kada sve eksere postavite na svoje mesto, skinite papire sa zida.

5. Okačite slike i počnite odmah da uživate u svom radu.

A kako ih okačiti bez eksera i čekića?

Evo nekih rešenja:

# Dvostruke lepljive trake kojima možete oblepiti zadnju stranu celog rama, ali to samo za manje formate.

# Naslonjeni ramovi uza zid ili prozor takođe mogu imati posebnog šarma, a nema ni brige oko bušenja zidova.

# Žica okačena na dve kukice u uglovima zidova na koju kačite ramove originalan je način dekorisanja, a kukice ćete lako montirati i one će ostati sasvim neprimetne.

# Koristite špenadlice u boji da direktno prikačite printove bez rama. Te rupe u zidu gotovo su neprimetne, a špenadlice će vašim printovima pružiti novi šarm.

# Pronađite interesantne šarene ili jednobojne lepljive trake i lepite printove po sopstvenom nahođenju. Takva sloboda u kačenju može mu dati dodatnu dozu kreativnosti.

# Ako ste neodlučni i lako menjate mišljenje, nemojte bušiti rupe u zidu jer već ste svesni da će vam taj print brzo dosaditi. Uzmite tablu od plute za kačenje poruka i iskoristite je za svoju privremenu izložbu koju lako možete promeniti ili osvežiti novim detaljima.

Cosmopolitan.rs