Ne prođe malo, a da Instagram ne predstavi neke nove funkcije i efekte, koji ovu popularnu društvenu mrežu čine još zabavnijom, korisnijom i inspirativnijom.

Nakon korišćenja višestrukih naloga, koji je zaista u velikoj meri olakšao koriščćenje Instagrama, sada nam stižu sasvim drugačije opcije...

Više nečete morati da odvajate vreme na uređivanje feeda, kako biste uklopili estetiku fotografija, videa i drugog sadržaja, jer Instagram pokreće novu funkciju pod nazivom Instagram Stories.

Evo o čemu se radi....

# Nova funkcija vam omogućava da delite sve trenutke dana, a ne samo određeni "vrhunski: osećaj, koji želite da postavite na svoj profil. Kao kada delite više fotografija i videa, oni se sada pojavljuju zajedno u slideshow formatu što postaje vaša priča.

# Ova opcija vas zauzvrat oslobađa straha od prevelikog objavljivanja. Sa Instagram Stories, možete deliti koliko želite sadržaja tokom dana, a da ne morate da brinete o spamovanju (uznemiravanju) vaših pratilaca. Bommerang, video, camera roll... sve ovo možete da otpremite u svoju priču.

# Najbolji deo je to što možete da prilagodite svoju priču sa tekstom i bojama- roze filteri i neon su naše omiljene opcije (za sada)!

# Sve fotografije i videi nestaju nakon 24 sata i neće se pojavljivati kao deo vašeg feeda ili photo grida.

# Na vrhu feeda ćete moći da vidite priče ljudi koje pratite. Kada se pojavi nešto novo, njihova profilna slika će biti obeležena prstenom u boji, koji nas podseća na auru.

# Za razliku od običnih Instagram postova, kod Instagram Stories opcije nema lajkova ili javnih komentara. Vaša priča će pratiti vaša podešavanja privatnosti na nalogu.

Izvor: elle.rs