Preuzeli ste aplikaciju za upoznavanje frajera. I krenuli ste da četujete. Naleteli ste na prezgodnog frajera, i bacili se u istražujete njegovog profila. A, sve kako biste na kraju otkrili kako fotografije lepuškastog šarmera zapravo ne pripadaju njemu, već je reč o fotografijama nekog XY mladića čije je slike "pozajmio" s interneta.

Ovaj fenomen poznatiji pod imenom "catfishing" toliko je rasprostranjen da gotovo ne postoji osoba koja koristi dejting aplikacije, a koja se sa sličnim slučajem nije susrela barem jednom. Ali, ne bi li upravo ovakvim prevarama stao na kraj, Badoo se pobrinuo da ih učini nemogućim.

Naime, trenutno najveća svetska mreža za upoznavanje koja ima više od 300 miliona korisnika uvela je "Selfie Request", zahvaljujući kojem korisnici daju do znanja osobi s kojom četuju da žele da potvrde svoj identitet. Ako pristanu, lako će utvrditi da li je slika lažna ili prava.

Kako bi maksimalno poboljšao autentičnost profila svojih korisnika, Badoo je nedavno uveo i "photo verification", funkciju koja zahteva od korisnika da pošalje selfi sa specifičnom, jedinstvenom pozom, a na temelju kog jedan od 5000 moderatora ove aplikacije širom sveta proučava da li je na fotografiji zaista ona osoba koja kaže da je. A kako biste bili još sigurniji, u postavkama možete odabrati interakciju s isključivo pravim profilima.

A sada kada i to znate, bacite se na menjanje postavki ili na skidanje aplikacije, ako slučajno još uvek niste.