Posle raskida ili teške nedelje na poslu, ne postoji ništa bolje od sedenja i gledanja tužnih romantičnih filmova. Ponekad, sve što je potrebno je suza, da vas podseti da život i nije tako loš posle svega.

Sledećih sedam tužnih, romantičnih filmova imaju za cilj da vas dovedu do suza i da vam obezbede nekoliko sati uživanja.

Kazablanka

Od besmrtnih citata, kao što su "Ovde se gleda u tebe, dete" u klasičnom romantiku, ‘’Kazablanka’’ je na vrhu liste. U njemu, Hemfri Bogart igra izmučenog Amerikanca koji živi na šoljicama kafe, Rika. Njegova bivša ljubavnica, Lund, čiju ulogu igra Ingrid Bergman, se pojavljuje u klubu sa svojim mužem i traži pomoć od Rika. Budući da se radnja filma odvija u periodu Drugog svetskog rata, ovaj film je romansa na najbolji mogući način. Ako ga do sada nikada niste pogledali preporučujemo vam da to učinite u najskorije vreme.

PROČITAJTE I... Spremite kokice: 10 filmova koje morate da pogledate do kraja života

Šetnja za pamćenje

‘’Šetnja za pamćenje’’ je klasična romantična priča. Ona se zasniva na istoimenoj knjizi Nikolasa Sparksa i priči o srednjoškolskom paru. Loš momak se zaljubljuje u dobru devojku. On otkriva da ona boluje od leukemije i pokušava da joj pomogne da završi sve ciljeve na njenoj listi želja pre nego što smrt nastupi. Ovaj film je jedna dirljiva priča koja će vas naterati da preispitate svoj život.

PROČITAJTE I... 20 kultnih filmova koje svako treba da pogleda

Praznik u Rimu

Ako volite Odri Hepbern, onda ćete voleti film ‘‘Praznik u Rimu’’. Iako nije poznat kao ‘‘Doručak kod Tifanija’’, i dalje je jedan od najboljih filmova u kojima je Hepbernova glumila. Ovo je priča o princezi koja ne želi da ispuni očekivanja bližnjih, kao i o novinaru, koji se kasnije zaljubljuje u nju. Gorko-sladak kraj će vas ostaviti u suzama, a vi ćete dugo pamtiti dan kada ste pogledali ovaj film.

PROČITAJTE I...Klasici: 7 erotskih filmova koji će vam zagolicati maštu

Sabrina

Još jedan film u kome glumi Odri Hepbern. Radnja ovog filma govori o kćeri jednog vozača. Ona se zaljubljuje u sina poslodavca njenog oca i ubeđuje ga da se otarasi njegovog već ugovorenog braka. Brat pokušava da ga upozori da se čuva, ali ništa ne može sprečiti ova dvoje ljubavnika. U ovom filmu moći cete da posmatrate uspone i padove njihove veze, kao i borbu da ostanu zajedno bez obzira na sve. Ovo je jedan od onih klasičnih filmova zbog kojih liju suze, koji morate da pogledate bar jednom u svom životu.

Beležnica

Ako ste ljubitelj romanse, onda ste verovatno već odgledali ‘’Beležnicu’’. Ako niste, onda je pravo vreme za ovakvu poslasticu. Ovo je još jedan romantičan film, koji se zasniva na romanu Nikolasa Sparksa. Ona obuhvata dve različite priče. U jednom delu priče, gledate romansu 1940-ih i mladi par koji pored svih poteškoća pokušava da ostane zajedno. Drugi deo priče, prikazuje nam svakodnevicu starice u staračkom domu, koja boluje od Alchajmerove bolesti, i muškarca, koji pokušava da joj ulepša apsolutno svaki dan, čitajući joj priče iz beležnice. Ovo je jedna vanvremenska romansa koja će vas naterati da želite ljubav baš kao na filmu.

Titanik

Ako ste nekako uspeli da propuste gledanje ‘’Titanik pomame’’ tokom 1990-ih, onda morate da odvojite vreme za gledanje ovog filma. Iako je dugačak i traje više od tri sata, ovaj film je zasigurno vredan gledanja. Rouz je mlada dama, koja je frustrirana ograničenjima u svom životu. Glavno među ovim ograničenjima je očekivanje da se uda za bogatog, ali groznog čoveka. Njena majka i ona su praktično u oskudici, i brak je neophodan ako žele da zadrže život na visokoj nozi. Džek, čiju ulogu igra Leonardo Dikaprio, je mladić kome je Titanik jedina opcija koja mu je preostala. On jedva uspeva da stigne do treće klase, a završava na sastanku sa Rouz dok je na brodu. U trenutku, privlačnost između njih je magnetna, a oni prkose drugima, ne bi li ostali zajedno. Nećemo pokvariti kraj, ali će vas definitivno ostaviti u suzama.

P.S. Volim te

Džerald Batler je glavna zvezda ovog filma na čudan način. On umire na početku, ali je ceo film fokusiran na ono što će se desiti posle njegove smrti. Holi Kenedi, ostaje da se obračuna sa tugom i tragedijom Batlerove smrti. Posle njegove smrti, ona shvata da je ostavio pisma namenjena njoj. Ako vam je potreban podsetnik da prava ljubav postoji, i traje čak i nakon smrti smrti, ‘’P.S. Volim te’’ je pravi film za vas.

Bez obzira da li ste želeli maraton filmova ili samo par dobrih romantičnih, naša preporuka se savršeno uklapa. Za maksimalno uživanje, predlažemo vam bocu dobrog, starog vina i činiju grickalica.

Izvor: Zenski magazin