Dani pre venčanja mogu biti izuzetno stresni, ne samo zato jer su to vaši poslednji samački dani, nego i zato što vam kroz glavu prolazi milion sitnica i želja da na sam dan venčanja sve bude savršeno. Da bi sve zaista bilo tako, najbolje je napraviti svoju listu stvari koje svakako treba da obavite poslednje nedelje.

# Proverite da li imate sve dokumente

Bilo da se radi o venčanju u Srbiji ili inostranstvu, još jednom proverite da li imate sve dokumente koji su potrebni. Verovatno ste je već i ranije podigli, no moguće je da se u gužvi koja se stvara u mladinom domu pre venčanja nešto zagubilo. Takođe, proverite pasoš ili lične karte, posebno ako odmah nakon venčanja planirate na medeni mesec.

# Napišite svoje zavete

Ukoliko ovom činu želite dati dozu svoje ličnosti, svakako napišite sopstvene zavete. Nekoliko rečenica iz dubine srca koje ćete uputiti partneru sasvim je dovoljno. Pokušajte to da napišete barem pet - šest dana pre venčanja, kada trema još nije dosegnula svoj vrhunac.

PROČITAJTE I... Venčanice: 8 romantičnih modela koji će vas oduševiti

# Isprobajte šminku i frizuru

Savršena frizura i šminka svakako su uz venčanicu najbitniji detalji kojima teži svaka mlada. Da bi na sam dan venčanja sve prošlo u najboljem redu, na vreme dogovorite termin kod frizera i šminkere, a svakako preporučujemo da oboje i isprobate nekoliko dana pre svadbe. Mnogi saloni nude pakete za mlade u koje je uključena i probna frizura ili šminka pa iskoristite tu mogućnost. Takođe ne zaboravite i na sređivanje obrva, te depilaciju dan pre svadbe kako bi se koža tokom noći smirila.

# Uzmite venčanicu iz salona, ali njen izgled zadržite za sebe

Ako ste svoju venčanicu iznajmili, moći ćete da je podignete tek nekoliko dana pre venčanja. U salonu je još jednom isprobajte, a svakako ponesite i grudnjak, kao i cipele koje planirate da nosite na svadbi. Ako nešto ne bude u redu, krojačica i stiliskinja još uvek imaju vremena da naprave manje izmene.

Jasno je da ćete tada biti uzbuđeni i shvatiti da se sve ovo zaista događa, no suzdržite se od pokazivanja haljine na društvenim mrežama. Ostavite to iznenađenje za svoje goste na venčanju.

# Još jednom posetite mesto svadbe i proverite sve detalje

Svakako još jednom proverite datum venčanja s matičarom i sveštenikom, a obavezno posetite i restoran ili salu, odnosno mesto na kojem će biti upriličeno svadbeno slavlje. Sa šefom sale proverite jelovnike i piće, broj gostiju i raspored sedenja. Takođe, kontaktirajte i muzičare koje ste odabrali za venčanje kako biste bili sigurni da sve teče prema planu.

# Usavršite dekoraciju

Kada proveravate detalje sa sveštenikom ili šefom restorana, ne zaboravite dekoraciju. Ličnu dekoraciju moći ćete verovatno u crkvu ili izdajmljeni prostor doneti tek dan pre, no pre toga kod kuće napravite plan i razmislite o detaljima. Svom cveću osigurajte dovoljno vode te pripazite na rasvetu i ostale detalje koji će doprineti romantičnoj atmosferi.

# Uzmite bidermajer iz cvecare

Dan pre venčanja takođe treba da uzmete i bidermajer u cvećari. Ako imate deveruše, ne zaboravite i na njihove bukete. Tu noć pre velikog dana držite cveće na hladnom mestu s dovoljno vode.

PROČITAJTE I... Ovo su najbolji datumi za venčanje u 2016. godini

# Proverite prstenje

Burme koje ste zasiguno već odavno odabrali, stavite na vidljivo mesto kako biste izbegli njihovo traženje u poslednjem trenutku ili jednostavno zadužite kumove za brigu o njima.

# Pripremite torbu sa svim što bi vam moglo zatrebati tokom svadbe

Možda do sada još niste o tome razmišljali, ali tokom svadbe ćete se i znojiti, možda će vam se pocepati čarape ili deo haljine, zaboleće vas glava, nećete moći izdržati u visokim cipelama ili pak ćete zbog uzbuđenja i želje da se barem na trenutak družite sa svim gostima zaboraviti da jedete. Upravo zato potrebno je da se pripremite na sve moguće scenarije. Pripremite torbu u koju ćete staviti rezervne čarape, dezedorans, tablete protiv bolova, udobne cipele, konac i iglu, energetsku čokoladicu i sve za što mislite da bi vam moglo zatrebati za nepredviđene situacije.

# Duboko udahnite

Koliko se god sve ovo činilo stresno, proći će. Pred vama je jedan od najlepših dana koji ste dugo čekali pa maksimalno uživajte u njemu. Veče pre pripremite sebi toplu kupku i omiljeno piće i jednostavno se opustite barem na pola sata. Sve će biti u redu.

Izvor: index.hr