1. Budite zahvalni

Vrlo retko iskazujemo zahvanost na stvarima i ljudima koje imamo u našim životima. Tokom dana , setite se bar jednom da pokažete da cenite te stinice koje čine vaš dan. Jednostavna reč ''HVALA'' izmamiće osmeh kako na vašem, tako i na licima vaših prijatelja ili tog slatkog dečka što radi u parfimeriji.

2. Udaljite se od tehologije

Opsesija socijalnim mrežama danas je potpuno normalna, ali zamislite šta sve možete uraditi umesto što provodite vreme gledajući šta drugi jedu, slušaju, gde provode odmor... Izdvojite jedan dan za sebe i diskonektujte se sa interneta. Ovaj prekid konstantne veze sa tehnologijom, učiniće da se povežete ponovo sa sobom, pročitate davno zaboravljenu knjigu, odete u šetnju i ne budete dostupni svima u svakom trenutku.

3. Ne brinite se oko sitnica

Svima se ponekad desi loš dan. To što ste prosuli kafu, polupali telefon ili zakasnili na posao, ne bi trebalo da uništi dan pred vama. Možda vas baš ta situacija dovede do slatkog dečka koji će vam priskočiti u pomoć i koji će zapravo biti vredan vašeg vremena i energije.

4. Idite na izlet

Ne mora to biti put oko sveta, kratak izlet na planinu ili selo, učiniće da probistrite misli i nađete svoj mir. Bilo da odete na putovanje sami ili sa prijateljem, stvorićete uspomene vredne prepričavanja i sećanja. 

5. Neka vam greške budu lekcije

Koliko god se trudili da budemo savršeni, nemoguće je na tom putu izbeći greške. Svaka neprijatna situacija može vam se činiti kao kraj sveta, ali je upravo to trenutak koji će vam pomoći da postanete zreliji i izvučete važnu pouku o sebi i ljudima koji vas okružuju. Tokom života bezbroj puta padamo, ali se isto toliko puta ustanemo, jer samo na taj način možemo postati najbolja verzija sebe.

6. Napravite pauzu

Iako je pred vama dan prepun obaveza, zastanite na trenutak i odmorite. Vremenski rokovi umeju da nas potpuno slude i izmore, međutim ukoliko sebi date oduška na bar deset minuta svaki dan, primetićete povećanje vaše kreativnosti i produktivnosti na poslu.

7. Unesite zabavu u dnevne zadatke

Raspremanje kuće zaista može biti zabavno. Sledeći put kada budete morali da brišete podove ili operete sudove, smislite igru koja će vas pokrenuti da završite ove dosadne poslove što pre. Podeste štopericu na deset minuta i tako napravite takmičenje u kojem morate pobediti te sekunde koje otkucavaju. U svakom slučaju, možete pustiti muziku i tako učiniti da vaši kućni zadaci postanu mnogo zabavniji nego inače.

8. Održavajte veze sa prijateljima

Održavanje zdravih prijateljskih i ljubavnih odnosa vrlo je važno na putu do zdravog i srećnog života. Nebitno imate li veliki krug prijatelja ili samo jednog, onog pravog, kontakt sa njima učiniće da se svaki dan osećate prijatno i voljeno.

9. Prestanite da krivite prošlost

Dalaj Lama je jednom rekao: "Postoje dva dana u godini kada ne možete učiniti ništa korisno, a oni se zovu juče i sutra. Danas je pravi dan za vas da volite, verujete, radite, a najviše da živite." Zaboravite prošlost, jer je ne možete promenite. Fokusirajte se na ono što možete postići danas.

10. Fake it till you make it

Postoje i ti dani kada nam je teško da ustanemo iz kreveta, a još manje da idemo na posao i budemo u krugu ljudi. Ipak, nemate mnogo izbora, zato namestite taj lažni osmeh i krenite u dan. Niko ne želi da mu jutro počne vašim negativnim komentarima i izrazima lica.

11. Iskroristite svaku ukazanu priliku

Umesto što čekate da vam se ukaže pravi posao, da vam princ na belom konju padne s neba, možda bi trebalo da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Izađite iz svoje zone komfora i učinite ono što do sada nikada niste. 

12. Spavajte

Svaki dan potrebno vam je bar 8 sati kvalitenog sna. Par dana je dovoljno da osetite porast raspoloženja, ali pored ovoga beauty sleep doprineće lepšem izgledu vaše kože, kose i možda će vam se šminka učiniti kao nepotreban detalj na vašem prelepom licu.

13. Pokrenite se

Kada vežbate, telo oslobađa endorfin koji je dužan za bolje raspoloženje tokom dana. Ne morate istrčati maraton ili provesti sate u teretani... Pola sata vežbanja joge u kućnoj atmosferi takođe će učiniti da se osetite zadovoljno tokom dana.

14. Budite iskreni 

"U laži su kratke noge" u to smo se jednom svi uverili. Život je kratak da biste ga ispunili lažima koje su danas glavni uzročnici stresa i anksioznosti. Uvek budite svoji, jedinstveni i iskreni.

15. Ne upoređujte se sa drugima

Svako od nas ima sopstveni put u životu, a kada se upoređujemo sa drugima, zapravo sklanjamo fokus sa svog ličnog napredovanja. Ljubomoru je teško pobediti, ali naučiti da kontrolišemo svoj pogled na ljude veliki je korak na putu do uspeha.

Priredila: Violeta Vasiljević