Feminizam, tema koja nikada neće prestati da bude aktuelna i oko koje će uvek postojati polemike. Mlade i obrazovane žene koje kreću da osvajaju svet, žele da budu poštovane, nagrađene za svoj trud približno ili isto kao muškarci i mi ih potpuno podržavamo!

Zato smo pitali 7 obrazovanih žena zašto je feminizam kao pokret toliko bitan i zašto treba svi zajedničkim snagama da se borimo i dalje za njea.

"Napretka ima, ali to nije dovoljno! To što smo se izborile za neka prava ne znači da ne treba da nastavimo da se borimo. Ima još puno toga što treba da se uradi. Nije na odmet podsetiti se da se u nekim zemljama još uvek praktikuje ženska genitalna mutilacija, ali i kidnapovanje. U nekim društvima se silovana žena smatra krivom jer joj se to desilo. Sve dok u potpunosti ne promenimo način gledanja na žene širom sveta, naš posao nije završen". - Dijana (28)

PROČITAJTE I... 8 feminističkih izjava Margaret Tačer

"Feminizam je neophodan jer se deca vaspitavaju po određenim obrascima. Predrasuda ima svuda, neka deca ne nauče ni da pričaju, a već im je društvo usadilo pogrešne stavove u glavu". - Sara (30)

"Žene koje rade isti posao kao i muškarci još uvek primaju manju platu". - Marijana (24)

"Feminizam je potreban jer svako ljudsko biće zaslužuje isti tretman i istu šansu u životu bez obzira na pol". Katarina (29)

"Ipak je ovo 21. vek. Bilo bi besmisleno da pokret za prava žena ne postoji". Una (33)

"Potreban nam je jer se još uvek primenjuju dupli aršini. Ženu na vodećoj poziciji nazivaju vešticom, a muškarca uspešnim šefom", Marija (23)

"Na ženu još uvek gledaju nako na stvar. Protiv toga se treba boriti. U svim društvima, na svim frontovima". Ivana (25)

via GIPHY