Ako ste stalno pod stresom, velika je verovatnoća da bi trebalo da počnete da razmišljate o raskidu. Osoba s kojom imate romantičnu vezu nikada ne bi smela da vam da osećaj manje vrednosti ili nesposobnosti.

Loše raspoloženje uglavnom uzrokuju događaji van naše kontrole, ali to ne mora da znači da ćemo život da provedemo kako nas voda nosi, već moramo da se potrudimo da pružimo otpor lošim stvarima i negativnom stavu koji one donose. Sledi lista navika koje mogu da nas čine nesrećnima:

1. Pogrešno držanje

Kako se osećamo može da utiče na to kako hodamo, ali i obratno. Ako hodamouspravno, osećaćemo se bolje i razmišljaćemo o pozitivnim stvarima. Barem tako tvrdi istraživanje u časopisu Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry.

PROČITAJTE JOŠ: Svakodnevno ih radite: Navike koje uništavaju raspoloženje i psihu

2. Fotografišete sve i svašta

Umesto da trošite vreme fotografišući svaki mogući aspekt svog života, radije gaproživite i dobro zapamtite. Ono što ste fotografisali uglavnom vam ne ostaje u pamćenju.

3. Dopuštate nasilnicima da vas maltretiraju

U Americi oko 35 odsto zaposlenih doživelo je neki oblik nasilnog ponašanja na poslu. Ako vas neko kontinuirano maltretira, to može da ima užasne posledice na vaše mentalno stanje.

PROČITAJTE JOŠ: Životne navike koje morate usvojiti pre 30. rođendana

4. Ne vežbate

Ako samo tri puta nedeljno vežbate na neki način (šetnja se takođe računa), šansa za loše raspoloženje vam se smanjuje za čak 19 odsto. Što ste manje aktivni, to ćete biti lošije raspoloženi.

5. Odugovlačite

Većina ljudi odlaže svoje obaveze iz raznih razloga, ali to može da imanegativne posledice kao što su stres i napetost (ironično, zbog neobavljanja obaveza).

PROČITAJTE JOŠ: Ne gubite nadu: 3 romantične priče koje vraća veru u ljubav!

6. U lošoj ste vezi

Romantična veza podjednako može da bude uzrok sreće i lošeg raspoloženja, u zavisnosti od vašeg slaganja s partnerom. Ako ste stalno pod stresom, velika je verovatnoća da bi trebalo da počnete da razmišljate o raskidu. Osoba s kojom imate romantičnu vezu nikada ne bi smela da vam da osećaj manje vrednosti ili nesposobnosti.

Izvor: b92.net