Priprema

Verovatno ste upućeni u sve njene želje, ali ako niste sigurni kako bi ona želela da se provede, možda bi bilo najbolje da otvoreno porazgovarate o svim mogućnostima. „Kada me kume pitaju gde da počnu, uvek im savetujem kafu sa mladom! Važno je da devojačko veče bude po njenom ukusu“, savetuje Keti Šrokenstajn, glavna urednica portala WeddingBee, i naglašava da neke devojke čak i u SPA vikendima vide najveću uživanciju.

Pozor

Troškove ne bi trebalo da snosi mlada, već kuma i drugarice. Napravite budžet i neka svaka devojka odvoji deo iznosa (koliko može) za mladu. Gde ćete i kako se provesti, najviše zavisi od budžeta.

Akcija!

Večera, striptiz i izlazak u klub može da bude dobar provod, ali kada uključite maštu, ne postoje granice

- Vikend putovanje

Ovo je praktično organizovati za nekoliko najboljih drugarica. Možete da otputujete u romantični Rim, neprevaziđeni Pariz, ili Terme Olimija. Ono što je važno jeste da se setite da sve što se desi na devojačkom vikendu ostaje tamo. Ako se mlada udaje u septembru, letovanje sa drugaricama je najbolji način da se oprosti od devojačkog statusa. Napravite foto dnevnik tako što ćete slikati svaki trenutak devojačkog putovanja uz kratku skriptu događaja, a sve devojke bi, naknadno, trebalo da napišu i pismo sa željama za mladu. Za malo hrabrije, u spomenar bi mogli da se upišu i frajeri koje ste nasumično sretali na putovanju (ali moraju da budu zgodni), koji će ostavljati želje za mladu i odgovor na pitanje: „Šta je ljubav?“

- Tematsko veče

U zavisnosti od mladinih afiniteta, možete da se prerušite u likove iz omiljene serije „Seks i grad“, ili u vampire. Ako već ne možete da odete na plažu, donesite pesak u stan, bukvalno. Pozovite drugare da vas hlade, obucite se u bikini i ukrasite prostoriju tapetama na kojima je slika plaže. Ovo će je sigurno oboriti s nogu. Za još veći ugođaj, unajmite slatke barmene koji znaju da naprave dobru atmosferu i koktele. Na sajtu www.maskeikostimi.com možete da nađete kostime i zanimljive asesoare za devojačko veče kao što su lente sa natpisima, bedževi, ukrasi za kosu i tijare sa velom.

- Muzičko veče

Ako je mlada „potpuno luda“ za nekim bendom, odvedite je na koncert, čak i u drugi grad. Tom prilikom možete da se prerušite u grupi devojke. U slučaju da je oduvek želela da bude pevačica, organizujte karaoke veče. Preporučujemo besplatnu aplikaciju „Sing! Karaoke“ za Android i Iphone telefone.

- Obucite mladu

Podelite se u nekoliko ekipa i od toalet papira napravite haljinu za mladu. Ona ekipa koja bude imala pravu kreaciju, pravi haljine od toalet papira za ostale devojke koje bi tako trebalo da se prošetaju centrom grada. Obavezno ponesite fotoaparat.

- Potpisi ljubavi

Obucite se tematski i prošetajte gradom. Neka svaka devojka ponese spomenar kako bi slučajni prolaznici napisali poruke ljubavi za buduće mladence. Slobodno svratite i u neki klub, sigurno ćete pokupiti zanimljive odgovore.

- Koliko se poznajete?

Pre devojačke večeri (ili vikenda), intervjuišite mladoženju pitanjima o njihovoj vezi. Ista pitanja postavite mladoj. Pustite joj njegove odgovore kako biste izračunali koliko se oni zaista poklapaju.

- Izazov

Ovde je mlada glavna! Ona  bi trebalo da ispiše i da stavi u činiju što više zadataka koje će njene drugarice morati da izvrše na venčanju - od zahteva da „poljube kuma“, do toga da „održe mladenački govor pevajući“. Izvucite svoju sudbinu.

Parti ček lista

- Ručno napravljene pozivnice
- Majice sa natpisom
- Cool prevoz, poput kabrioleta kako biste napravile što bolje fotografije
- Tijara za mladu
- Pokloni za mladu koje ćete, naravno, nabaviti u seksi šopu.