Pipa Midlton postala je najveća zvezda u Britaniji kada se njena sestra Kejt udala za princa Vilijama. Pre toga gotovo niko nije čuo za nju. Iako ne previše uspešna, Solanž Nouls probila se u vrh popularnosti zahvaljujući svojoj sestri Bijonse, dok su sestre Kardašijan potpuno očarale Ameriku upravo zbog promovisanja sestrinstva. Pre njih tu su vladale sestre Olsen i naslednice imperije Hilton, kao i mnoge druge koje su imidž gradile baš na konto krvne veze. 

Postoje i one sestre koje svoju ljubav čuvaju daleko od kamera. One se vole, svađaju, i bilo kojim putem da krenu, uvek ih vezuje sestrinska neraskidiva ljubav.

Volim te, ali me malo nerviraš

Luckasta pevačica Lili Alen otvorila je dušu u pesmi Back to the start koja je bila prvi korak pomirenja sa pet godina starijom sestrom Sarom sa kojom je bila u svađi još od tinejdžerskih dana. Sara je osećala ljubomoru mlađe sestre, a njihovo detinjstvo potrošeno je tako što su jedna drugoj stalno pravile smicalice. A kad je pesma pomirenja ugledala svetlost dana, njih dve su postale bliske. Danas imaju svoju modnu liniju, ali priznaju da se često posvađaju zbog različitih vizija. Ipak, nikada se ne bi vratile na vreme kada nisu razgovarale.

Njihov slučaj i nije poseban izuzetak jer naučnici tvrde da sa sestrama učimo ne tako prijatnu životnu lekciju - kako u isto vreme možemo nešto da volimo, ali i da nam smeta kod iste osobe.

Kada govorimo o poslovnim dostignućima, Lili i Sara nisu jedine sestre koje su zajedničkim snagama pokrenule modnu kolekciju. Glumica Sijena Miler i njena sestra Savana pre osam godina udružile su kreativnost kako bi stvorile brend Twenty8Twelwe. Savana, koja je završila dizajn, nedavno je pokrenula i solo kolekciju uz napomenu da je bilo vreme da prestane da se krije iza poznate sestre. 

Da li ste znali da jedna od najplaćenijih manekenki na svetu Žizel Bundšen ima čak pet sestara među kojima i pet minuta mlađu sestru bliznakinju Patriciju? I sve su podjednako lepe, uspešne i... rade zajedno. Kao male majka ih je sve oprobala u manekenstvu, ali je Žizel jedina istrajala. Patricija, za koju Žizel tvrdi da je najlepša među njima, njena je menadžerka i zaslužna za to što njihova porodica broji nekoliko stotina miliona. Njena druga sestra Gabrijela (najmlađa među njima) advokat je u šoubiznisu i zastupa sestru, dok Rafaela vodi Žizeline knjige, a sestra Rakela socijalne mreže i veb sajt. Njihova najstarija sestra Gracijela je federalni sudija u Brazilu. Wow!

Najveća podrška

Sestra je deo detinjstva koje nikada ne može biti izgubljeno. Sestra je večiti najbolji prijatelj. To je na svojoj koži osetila glumica Zoe Saldana koja ima godinu dana mlađu sestru Kisli, koja je producent, i godinu dana stariju sestru Marijel, koja je medicinska sestra. Njih tri su postale nerazdvojne kada su u ranom detinjstvu ostale bez oca. Njihova mama ih je tada preselila kod bake u Dominikanu, a ona je svake druge godine odlazila u Njujork kako bi zarađivala za život. Prepuštene jedna drugoj,  ni do prodavnice nisu išle same. Kada je Zoe prešla da živi u Njujork zbog karijere, sestre su je pratile u stopu. Danas žive nekoliko milja daleko i dopisuju se, bukvalno, na svakih pola sata. Zoe tvrdi da su joj sestre srodne duše.

Sličnu vezu imaju Rita Ora i njena dve godine starija sestra Elena. Ceo život delile su istu sobu, zbog čega su postale najbolje prijateljice, a Elena je zaposlena u Ritinom menadžerskom timu kako bi mogla da je prati na svim putovanjima. Rita joj je zahvalila tako što je 2012. na svojoj ruci istetovirala njeno ime.

Momenti identifikacije

Da sestre jedna od druge mogu mnogo toga da nauče videli smo u filmu Niske strasti. Jer, ako ste mislili da je Šeron Stoun seksepilna, onda niste upoznali njenu sestru Keli koja ju je naučila da flertuje. Šeron tvrdi da je njena sestra prava seks bomba i da je tajne seksa saznala baš od nje. I dok Šeron zarađuje na filmovima, Keli je ta koja je zadužena da to bogatstvo ode u prave ruke. Njih dve su pre dvadeset godina osnovale humanitarnu organizaciju Planet Hope koja je aktivna i danas. 

Naizgled hladna i nedodirljiva, Viktorija Bekam je izuzetno vezana za svoju mlađu sestru Luiz koja je odabrala da bude domaćica. Kada je Luiz rodila prvo dete, Viktorija je shvatila da i ona želi porodicu, a kada je rodila četvrto, Viktorija je, po ugledu na nju, odlučila da i ona ima četvoro dece. Jedna drugoj mnogo pomažu, a Luiz često čuva svu decu zbog čega su joj Bekamovi neizmerno zahvalni. Iako britanski mediji Luiz nazivaju Viktorijinom Pepeljugom, njihovu vezu ništa ne može da uništi. 

Na svom putu

Liv Tajler i njena starija sestra Mia ne liče na prvi pogled. Liv je nežna i krhka, a Mia se uvrstila među prve plus size modele. Uz to, bavi se javnim mnjenjem, glumom i advokaturom. I ona je uspešna, ali svakako manje poznata.

Dženifer Lopez ima dve sestre: stariju Lesli, koja je domaćica i peva operu, i mlađu Lindu, koja je nagrađivani novinar. Ona je u svetu šoubiznisa podjednako kao i Dženifer, ali sa one strane papira. Karijeru je počela na radiju, a završila na televiziji. Danas je čak i DJ na radiju, a vodi jutarnju emisiju na Njujorškom kanalu 11.

Još jedna mlađa sestra gradi uspešnu novinarsku karijeru. U pitanju je Antonija Kidman, mlađa sestra Nikol Kidman koja je u Australiji velika zvezda. Počela je kao novinar istraživač, potom je radila kao TV reporter, a na kraju je imala nekoliko TV serija. Više puta je nagrađivana, a bavi se i humanitarnim radom. Osnovala je nekoliko fondacija za žene. Bila je i koautor dve knjige o roditeljstvu. Nikol Kidman je, kao i svaka sestra, izuzetno ponosna na nju i odmalena joj je pružala podršku da se ostvari.

Tekst: Marija Radojković