Idealan šoping može biti i onaj kada u lokalnoj radnji pazarite super stvari za 2.000 dinara. Priznaćete da vas to nekad više obraduje, nego da ste u fensi šoping molu ostavile celu platu?

Ipak, kod nekih stvari ne treba štedeti! Razmišljajte o ovome kao o investiciji za vašu budućnost!

1. Veliki krevet

Kada dođete u neke godine nema više opravdanja za spavanje u krevetu iz perioda osnovne škole. Ako uveče ležete u onaj na kom vam još stoji urezano ime dečka iz tinejdžerskih dana, jednostavno niste odrasli. Novčanik u ruke i pravac prodavnica, izbor je veliki, opravdanja više nema.

2. Kvalitetan laptop

Danas svaki posao zahteva pristup internetu i kompijuterskim programima. Želite li da izazivate sudbinu i u sred nekog velikog projekta razmišljate da li će vaš kompijuter da podlegne povredama nastalim još za vreme srednje? Veliki broj seminarskih radova, pravljenja puškica, četovanja i filmova subotom uveče je prošao kroz njega. Ne kažu bezveze, šta se dogodi u prošlosti, treba da ostane tamo.

3. Sokovnik

Godine lete, životni tempo se ubrzava. Više posla, manje vremena za vas. Dovoljni razlozi da povedete računa o svom zdravlju. Praktična sprava, kojom za par minuta dobijete vitaminsku bombu. Jedna doza dnevno i spremne ste za borbu sa hladnim jesenjim danima.

4. Vežbanje

Kako biste ostali zdravi i u formi za ubrzani životni tempo, pored vitamina, treba da se pozabavite i vašom fizičkom spremnošću. Širok spektar ponude - jutarnje trčanje, joga tri puta nedeljno, fitnes, aerobik ili plivanje, na vama je da odlučite. Manjak slobodnog vremena nije opravdanje.

5. Crne salonke

Jednostavno must have. Bilo koja prilika da je u pitanju bez njih se ne može. Takođe mogu da se kombinuju uz svaki stajling - farmerke, pencil suknja, košulja, sako, u svakom slučaju izgledaćete seksi, stylish, a u isto vreme profesionalno. Ne vodite se logikom što više to bolje, u ovom slučaju bitan je kvalitet, ipak štikle treba da podnesu puno radno vreme.

6. Parfem

Treba li objašnjavati? Parfem predstavlja lični pečat svake žene. A kako je i sama Koko Šanel rekla: Žena koja ne koristi parfem nema budućnost. Ako želite da budete zapamćene, poslušaćete nas.

7. Krema za lice

Dvadesete su godine kada svaka žena treba ozbiljnije da se pozabavi svojom kožom. Prvi znaci bora predstavljaju prve znake da je vreme da se menja kozmetika. Zaboravite na obične kreme za sve tipove kože i doba dana. Jedna dnevna, jedna noćna, za suvu, masnu ili mešovitu kožu, i ono najbitnije, sa Q10 faktorom.

8. Flaša vina

Nikada ne znate kada će vam zatrebati čaša alkoholnog pića. Naporan dan na poslu, svađa sa partnerom, „oni“ dani, ovo je idealan lek. Zašto vino? Pored toga što lekari preporučuju čašu crnog vina na dan kao dobar način za poboljšanje krvne slike, uz njega ćete izgledati stylish čak i u pižami i bade mantilu.

9. Odmor

Prosto je neophodno nekada reći stop. Za sve, za obaveze, za nepotrebne ljude, za odgovornost. Zaputite se negde, vikend na planini uz kamin i kuvano vino, spa centar u nekoj banji, ili pesak i nepregledno plavetnilo, nije bitno, samo pritisnite pauzu i udahnite.

10. Debeli kaput

U skladu sa danima koji nam predstoje neophodno je obnoviti i orman. Ne zaboravite ovaj komad. Nemate više 18 godina da možete da šetate u kratkoj jesenjoj jakni po hladnoj zimi. U ostalom, izbor je nepregledan: oversize, roze, military, čak i oni koji izgledaju kao haljina... neki mora da bude po vašem ukusu.

Priredila: Kararina Pavlović