Kočija se u slučaju Kejt Midlton nije pretvorila u bundevu, niti joj je otkucala ponoć, a sve cipelice, i to zlatne, ostale su joj na broju. Cmoknula je princa, nije došao konj, niti je morala da poljubi mnogo žaba. Nije najlepša, ni najzgodnija, a pre titule čak i nije bila kraljica stila, glamura i moći. Ali je bila njegova. Sasvim obična devojka... sa tijarom.

- Ideja o princezi je ideja o samoaktuelizaciji (samoostvarenju). Žene zamišljaju da bi, u ulozi princeze, postigle potpunu samoaktuelizaciju. Ostvarile bi se kao supruge, u profesionalnom smislu, i kao majke. San o princezi je san o privilegiji i moći, a ne slutimo koje sve odgovornosti nosi ta titula. Odmalena su nas učili da princeze žive savršen život - objašnjava psiholog Ljiljana Filipović.

Bajka uživo traje godinama, a kruna ljubavi je mali Džordž, koji je zauzeo počasno treće mesto u liniji nasleđa (iza Čarlsa i Vilijama), dok će princa Harija potisnuti na četvrto.

Svet je bio u delirijumu i pre Kejtinog porođaja. Na Twitteru i Facebooku pokrenute su stranice u čast kraljevske bebe (sa desetinama hiljada fanova), a mediji su se utrkivali, pa čak i kladili, ko će pogoditi ime, pol i datum. Kejt Midlton pratili su kao da je bila u „Velikom bratu“, a Britanija je profitirala od rođenja kraljevske bebe i ekonomski, zbog velikog priliva turista i kupovine suvenira.

Zbog čega su svi toliko omamljeni?

- Ljudi se interesuju za život kraljevskih porodica zato što je nedostupan i vrlo intrigantan. Zbog čega baš ova? Princeza Dajana je svoju veliku harizmu prenela na sinove, a oni se sami često javno eksponiraju u raznim humanitarnim akcijama, putovanjima, delovanju. Pričalo se, takođe, da Kejt ima problema da zatrudni tako da je njena trudnoća način da se ova bajka zaokruži velikim hepiendom! - zaključuje Ljiljana Filipović.

I, čiča-miča gotova je priča!