Bilo da ste u ranim 20-im ili vas samo koji dan razdvaja od ulaska u treću deceniju života, verovatno vas ideja o famoznoj okrugloj cifri 30 ispunjava izvesnom nervozom. Čak i ako ste već za nekoliko godina „pregazile“ ovu brojku i dalje se možda osećate zbunjeno. Sasvim normalno, kažu eksperti. Zaokruživanje je preloman trenutak koji uzburkava svakojake brige: Da li bi sada trebalo da (konačno) znate šta želite? Da li će izvesni delovi tela početi da vam se opuštaju? Da li ćete morati da počnete da se ponašate, ovaj, ups, pa... zrelo?

Uprkos opsednutosti savremene kulture mladošću, postoji nešto što bi o ovoj deceniji života trebalo da znate: prilično je raskošna! Do 30. već steknete dovoljno mudrosti da se nosite sa svakim problemom koji vam se nađe na putu i naučite da prepoznate šta vas zaista čini srećnom. To je period u kome se usredsređujete na sopstveno zadovoljstvo životom.

Da bismo vas informisali o tome kakve promene možete da očekujete na mentalnom, fizičkom i profesionalnom planu, razgovarali smo sa pravim stručnjacima - ženama koje govore iz iskustva - i sastavili sveobuhvatan vodič kroz period od 30 do...