Leto nam je konačno i službeno stiglo, a to znači samo jedno - sunčanje, sunčanje i sunčanje! Iako smo svesni štetnosti UV zraka, preplanuo ten je nešto čemu ni jedne sezone ne možemo odoleti, budući da je reč o izgledu koji uspešno prikriva sve naše nepravilnosti na koži, stoga pre izlaganja suncu podvrgnite svoju kožu zaštiti koja dolazi "iznutra".

Da je dugo izlaganje kože štetnim sunčevim zracima itekako opasno, znamo baš svi. No, ako ni ove godine ne želite odustati od svog preplanulog izgleda te istovremeno očuvati zdravlje svoje kože, pored proizvoda sa zaštitnim faktorima koje je potrebno koristiti tokom sunčanja, osnažite svoju kožu i prirodnim sastojcima koji će ubrzati njeno tamnjenje te tako smanjiti vaš boravak na suncu.

Sastojci: 

- 2 dcl vode

- 3 šargarepe

- 2 banane

- 1 limun 

-1 narandža 

- 1 velika kašika kurkume 

Priprema:

Navedene sastojke pomešajte u blenderu i ostavite smoothie da se ohladi barem pola sata. Ako vam ukus nije odgovarajuć, uvek možete dodati kašiku meda kao zdraviju varijantu šećera. Činjenica jeste kako zaštita kože od štetnog UV zračenja kreće od naše kuhinje, a ovaj prirodni napitak je pravi dokaz toga, budući da je bogat vitaminima E, A i C zbog čega koža brže poprima prekrasnu bronzanu put koja traje baš celo leto!

Izvor: Fashion.hr