Da li razmišljate o tome da odete na masažu? Nemojte odlagati, jer je masaža korisna za celo telo!

Masaža - mehaničko dejstvo na telo radi poboljšanja rada!

Drevna praksa kojom majstori masaže tretiraju različite bolesti. Zaista, u pravim rukama telo se bukvalno može transformisati u samo nekoliko sesija (od 4 do 8).

Koje glavne promene ćete odmah primetiti?

Mršavljanje

Masaža pomaže u distribuciji stagnantnih masnih naslaga, poboljšava cirkulaciju krvi, ubrzava metabolizam. Postoje specijalne masaže za gubitak težine, recimo vakuum ili med. Ali čak i obična masaža u samo nekoliko sesija će vam omogućiti da se oslobodite nekoliko kilograma bez mnogo truda.

Snaga

Masaža nam pre svega opušta mišiće. Mišići su odgovorni za naše pokrete, a vremenom se stvara napetost i bolovi u mišićima. Oslobodivši se mišićnih stega, osetićete prasak energije. Cirkulacija krvi, koja se poboljšava zahvaljujući masaži, održava mišićni tonus.

Držanje

Zahvaljujući snazi i tonusu mišića, biće vam mnogo lakše da držite leđa ravno. Osim toga, bez spona mišića sa ravnim naslonom, uopšte se nećete umoriti. Jer joga i ples su, naravno, dobri za prelepo držanje, ali je masaža najlakši način da ga povratite.

Bolja cirkulacija

Poboljšana cirkulacija krvi - ovo je prilika za blagovremenu ishranu mozga i glavnih organa, tako da oni rade punom snagom i ne osećate se umorno do popodneva. Posebno za energiju, pamćenje i dobar rad mozga je dobro masirati područje vrata.

Lepa koža

Masažom se možete rešiti celulita i strija. Ali to nije sve! Zbog činjenice da masno tkivo počinje da se pravilno raspoređuje po celom telu, koža prestaje da se suši, štaviše, nakon masaže čak možete da se oslobodite akni.

Masaže će vas učiniti ne samo veselim i odmornim, već će vam dodati i snagu i lepotu. Probajte!

Izvor: Ženskimagazin.rs