Da biste izbegli promenu boje zuba, dobro bi bilo da ostavite (ili smanjite) pušenje, kao i hranu i piće koje doprinose problemu. Da bi se dodatno smanjila verovatnoća da vam zubi požute, trebalo bi da praktikujete dobru oralnu higijenu i da posetite svog stomatologa barem jednom godišnje! 

Hidrogen peroksid i soda bikarbona 

Kombinacija hidrogen peroksida i sode bikarbone, kada se koristi kao pasta, se može uporediti sa profesionalnim tretmanima za izbeljivanje po tome što razbija plakove i bakterije koje mogu izazvati mrlje na zubima. Većina ljudi koja je koristila ovu pastu,primetila je značajno poboljšanje za samo šest nedelja! Evo saveta kako da iskoristite ovu moćnu kombinaciju:  Kombinujte 1 kašičicu sode bikarbone i 2 kašike hidrogen peroksida. Mešajte ova dva sastojka dok ne formirate pastu. Trljajte zube 2 do 3 minute. Potom isperite dobro vodom. 

Aktivni ugalj 

Aktivni ugalj sadrži čestice koje izbeljuju zube i balansiraju pH vrednost u ustima. Pored toga, on još sprečava loš zadah, probleme sa desnima i karijesom. Pre korišćenja bi trebalo da znate da aktivni ugalj može napraviti mrlje na odeći, stoga ga koristite pažljivo. Kako biste izbelili zube, umočite četkicu za zube u proizvod i regularno perite. Dobro promućkajte u ustima i ispljunite sve moguće ostatke proizvoda. Ponovite pranje zuba aktivnim ugljem 2-3 puta tokom nedelje.

Jabukovo sirće 

Kao što je poznato, jabukovo sirće je nusprodukt fermentacije jabuka i puno je esencijalnih minerala, kao i zdravih enzima. Ukoliko ga koristite za izbeljivanje zuba, ovaj sastojak ne samo što pomaže u uklanjanju fleka sa zuba, on uništava i bakterije u ustima koje uzrokuju loš zadah. Sve što bi trebalo da uradite je da pomešate pola kašike jabukovog sirćeta sa jednom šoljom vode i svakog jutra ispirate usta ovom tečnošću. Napomena: Pošto sirće može da ošteti zubnu gleđ, obavezno ga mešajte sa vodom i nakon ispiranja operite zube.

Voće sa puno vode 

Konzumiranje voća koje sadrži visok procenat vode kao što su pomorandže, grožđe i lubenica, na primer, može pomoći da se ispere plak, čestice hrane i bakterije koje često dovode do žutenja i drugih vrsta obezbojenja zuba.

Kore od voća (limuna, narandži, banana)

Iako može zvučati neobično, kore od limuna, narandža ili banana mogu da vam pomogne da osvetlite vaš osmeh. Kore od ovih plodova sadrže d-limonen, koji je jedinjenje koje se koristi za lečenje niza zdravstvenih problema kao što su rak i bronhitis, na primer. Međutim, kore ovih voćki se koristi i za beljenje zuba. Za najbolje rezultate, utrljajte kore ovih voćki na zube najmanje 2 minuta. Nakon što završite, pazite da dobro isprate usta vodom da se ne bi oštetila gleđ.