Koliko god da ste do sada izbegavale i niste se udubljivale u svoj ženski organ ili ste možda mislile kako ima vremena jer ćete se ceo život družiti sa njim, sada je vreme na deetaljno upoznavanje.

Naravno da znate šta je klitoris i njegova uloga, ali da li ste baš znale sve o tom magičnom organu koji je i dalje misterija.

Čitajte pažljivo i ne zaboravite da mu nakon čitanja posvetite pažnju.

Moć klitorisa

Iako je glavić klitorisa mali, ima ogromnu orgazmičku moć sa svojih čak 8000 živaca, spremnih na užitak (što je inače isti broj koji ima i glavić penisa - barem smo u nečem ravnopravni).

Erekcija klitoris

Da li ste znali da i klitoris ima sposobnost erekcije (opet, baš kao i penis)? Ipak, kod klitorisa se radi o unutarašnjem tkivu, koje dobija višak krvi kada se uzbudimo (kao i penis), a to uzrokuje onaj poznati osećaj zadovoljstva.

Oblik klitorisa

Klitoris zapravo ima viljuškasti oblik s "nogama" koje se produžavaju u stidne kosti. Takođe, ima dve kuglice kod otvora za mokraću i vagine.

Veličina klitorisa

Kada pogledate dole, može vam se učiniti da je klitoris veličine zrna graška, ali cela stvar veća je nego što vam se čini. Klitoris je zapravo veličine od 7 do 13 centimetara.

Izvor: Cosmopolitan.hr