Promena boje, otečenost, vlažnost, sve su to sigurni pokazatelji da sa vašim zdravljem nešto nije ili jeste u najboljem redu. Da li je u pitanju infekcija ili nedostatak vitamina otkrićete lako uz naš mali vodič o zdravlju jednog od najosetljivijih organa. 

U kineskoj medicini, boja jezika predstavlja zdravlje krvi. Jezik koji upućuje na zdrav organizam je bledo ružičast i znak je da je organizam u ravnoteži.

Beli jezik

Ovo je boja jezika koja upićuje na gljivičnu infekciju kandidom koja je najčešće posledica dužeg uzimanja antibiotika, ali se javlja i zbog pada imuniteta.

Ljubičasti jezik

Tamno ljubičasta boja jezika može biti znak loše cirkulacije i visokog nivoa holesterola u krvi. Najčešće je znak depresije i nedostatka energije, i javalja se kao posledica loše ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Plavi jezik

Ako je boja jezika plava u pitanju je poremećaj kardiovaskularnog sistema, pluća ili problema sa bubrezima, Takođe može biti i posledica cijanoze, bolesti koju karakteriše pojava tamnoplave odnosno modre boje tkiva u organizmu.

Žuti jezik

Jezik žute boje je znak loše hogijene i može ukazivati na infekciju. Obično požuti i od napitka kao što je kafa i rezultat je nagomilanih bakterija.

Nastavak na sledećoj strani...