Pilule i kondomi su dve najčešće metode kontracepcije širom sveta, a to sigurno već dobro znate. Pojava kontracepcije napravila je pravi boom za prava žena, jer su napokon bile u mogućnosti da samostalno kontrolišu odluku o majčinstvu. Drugi veliki boom koji je nastao pojavom kondoma, označio je razdoblje sigurnog seksa i sprečavanja zaraze polno prenosivim bolestima kao što je HIV.

Ali, nauka na našu sreću nastavlja da napreduje i još jednom nam je pokazala kako je razvoj jedina moguća opcija, a kada je reč o seksu uskoro će nam biti ponuđena sasvim novi i revolucionaran način zaštite. Kontracepcija budućnosti je zapravo GEL. Ova metoda namijenjena je ženama, budući da se proizvod primenjuje pomoću tubice (slične onoj za stavljanje tampona) i to sat vremena pre seksualnog odnosa.

Osim što štiti od neželjene trudnoće, svojstvo ovog gela je i da štiti od polno prenosivih bolesti što znači da je celi jedan korak ispred kontracepcijskih pilula koje ne štiti od bolesti. Najbolje od svega je to što ovaj gel neće imati nuspojave na žene, tj. ne sadrži hormone (kao pilule) koji često naprave pravi haos u ženskom telu.

Nakon što smo saznamo sve prednosti i jednostavnost korišćenja ovog proizvoda, pitamo  sledeće pitanje: kada će doći na tržište? Prema rečima Pelletiera, izvršnog direktora firume koja istražuje ovaj proizvod, sredinom 2019. proizvod bi trebalo da izađe na tržište.

Izvor: Wall.hr