Proleće je stiglo, a to znači ledena kafa, frape, sokovi i sveži kokteli su tu da ostanu! Da li ste znale da ovi napici mogu naškoditi vašim zubima?

Dr. Bankar, slavni stomatolog, nam je nedavno rekao da sva ova pića mogu ostaviti trajne mrlje vašem osmehu. Dr. Bankar nam je dao nekoliko saveta o tome kako da izbegnete da i dalje povređujete svoj osmeh:

Sačekajte sa pranjem zuba.

Ako mislite da je rešenje da što pre operete zube posle kafe ili soka, niste u pravu! Dr Bankar savetuje da sačekate 30 minuta do sat vremena nakon ispijanja kiselih pića pre pranja zuba.

Nakon kafe ili frapea dovoljno je zube isperete vodom. Uzmite gutljaj vode neposredno nakon ispijanja pića i zadržite ga u ustima, razlivajući po zubima.

VIŠE: Sjajni trikovi za blistavo bele zube 

Pijte brzo.

Dr Bankar objašnjava da se konzumiranjem ovih pića u malim gutljajima tokom dugog vremenskog perioda, zubi češće oštećuju, jer su dugo izloženi šečerima, što može da izazove oštećenja vašeg osmeha.

Slamčice su vaš najbolji prijatelji. Najbolji način da izbegnete bojenja svojih biserasto belih zuba je da koristite slamku tako napitak ne dodiruje prednje zube.

VIŠE: Još jedan razlog za redovno korišćenje zubnog konca

Izvor: Zenskimagazin