Lekari su otkrili da ova navika unapređuje ljudsko zdravlje, pod uslovom da je umerena. Otkrivamo vam 7 razloga zbog kojih bi trebalo da se opustite uz čašu vina:

Čuva vaše srce

Fitohemikalije u vinu podižu dobar holesterol, dok antioksidansi štite sluzokožu koronarnih arterija. Jedna do dve čaše crnog vina optimalna je količina koja će vam pomoći da vidite ovaj efekat.

Sprečava gubitak sluha

U nedavnoj studiji otkriveno je da resveratrol koji se nalazi u crvenom vinu pomaže u očuvanju vašeg sluha. I zato, samo napred! Pustite svoju omiljenu pesmu i uživajte.

Štiti vašu kožu

I opet, resveratrol. Njegovo blagotvorno dejstvo neutrališe slobodne radikale koji napadaju kožu kad najmanje očekujete. Sipajte malo vina i recite zbogom oštećenjima kože!

Smanjuje rizik od moždanog udara

Konzumiranjem alkohola u umerenim količinama sprečava se zgrušavanje krvi, kao i nagomilavanje holesterola u arterijama, što zauzvrat smanjuje rizik od moždanog udara. Dakle, živeli!

Reguliše nivo šećera u krvi

Alkohol poboljšava reakciju organizma na insulin, koji reguliše nivo šećera u krvi. Kada je nivo šećera u krvi pod kontrolom, vaše telo neće skladištiti toliko glukoze i masnoća.

Pomaže muškarcima da imaju kvalitetniju spermu

Dobra vest za sve žene koje pokušavaju da zatrudne: Nedavno istraživanje otkrilo je da muškarci koji piju vino najviše tri puta nedeljno - imaju kvalitetniju spermu. Stoga, ukombinujte čašu vina sa nekom od namirnica koje podstiču libido, i vaš momak će biti nezaustavljiv u krevetu!

Čuva um

Umereno konzumiranje alkohola sprečava kognitivno opadanje jer poboljšava protok krvi kroz mozak. Živeli!