6 sati ujutru 

Vežbajte u krevetu

Ovo je idealno vreme za seks! Dobra vest je da ne morate da ustajete iz kreveta da biste naterali svoje telo da luči hormon sreće. Orgazam ima isto dejstvo na naš mozak kao i sportska aktivnost pa se prepustite uživanju pre prve jutarnje kafe.

7 sati

Hladan tuš

Iako pljuskanje hladnom vodom ne deluje kao primamljiva ponuda dok ležite u toplom krevetu, ovo je savršen način da se razbudite i pokrenete cirkulaciju celog tela. Tuširanje započnite mlakom vodom, a onda pređite na hladnu. Dovoljno je tri minuta, dva puta dnevno da se ovako tuširate i možete reći zbogom depresiji.

7.30 sati

Razgibavanje

Ako možete da izdvojite 20 minuta svakog jutra da uradite nekoliko vežbi, vaše telo će vam biti više nego zahvalno. Joga je idealna za početak dana. Dovoljno je da pronađete poze koje vam prijaju i da ih ponavljate svaki dan.

8 sati

Obavezan doručak

Ovo je najvažniji obrok tokom dana i zato nemojte nikako da ga preskačete! Energija kojom na ovaj način snabdevamo telo trajaće nam tokom celog dana. Bitno je da ujutru jedete hranu bogatu proteinima koji će vas držati sitim narednih nekoliko sati, a da pri tom nećete osećati pospanost. Naš predlog je omlet sa šunkom ili lososom i parče integralnog hleba. Nikako nemojte jesti pecivo od belog brašna ili lisnatog testa pošto ćete se osećati tromo i bezvoljno.

8.30 sati

Šetnja do posla

Ukoliko vam se posao nalazi daleko od kuće i morate da idete kolima ili prevozom, parkirajte auto nekoliko ulica dalje ili siđite stanicu, dve ranije sa autobusa i pešačite do posla. Ako želite da u kancelariju uđete sa osmehom na licu, možete staviti slušalice sa omiljenom muzikom dok hodate i pojačajte do daske.

10 sati

Grickajte zdravo

Ovo je idealno vreme da pojedete zdravu užinu koja će vam dati dodatnu energiju za rad. Najbolji izbor je šaka koštunjavog voća. Badem, indijski orah ili lešnik odličan su izvor vlakana i vitamina koji su bitni za raspoloženje i veoma korisni za jačanje imuniteta.