Maldivi su sami po sebi destinacija iz snova. Niz otoka gde večno traje leto, s predivnim plažama i tirkiznim morem nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovde se nalazi i prvi podvodni hotel na svetu koji se pre nešto manje od godinu dana otvorio u resortu Conrad Maldives Rangali Island na otoku Rangali.

SPAVANJE POD MOREM

Nazvan Muraka, što u prevodu znači koral, ovaj hotel ima dve etaže, od kojih je donja smeštena 50 metara ispod nivoa Indijskog okeana. Ovde se nalazi kupaonica i spavaća soba, a s obzirom da je sve u staklu, zaspaćete okruženi ribama i morskim psima, a buditi se ispod talasa. Ceo niži apartman sagrađen je na kopnu u Singapuru, a gotova akrilna konstrukcija zatim je specijalnim brodom prevezena na Maldive i potopljena u okean. Zbog visokih plima hotel je osiguran s 10 betonskih blokova koji ga drže na mestu.

JEDINSTVENO ISKUSTVO

Iznad nivoa mora nalazi se gornji sprat ove ekskluzivne vile, koji je s podvodnim delom spojen liftom i spiralnim stepenicama. Ovde se nalaze još dve spavaće sobe, kuhinja i kupatilo, a s obzirom da je sve u staklu, možete uživati u neverovatnom pogledu na okean. Ispred je paluba sa bazenom i prostorom za sunčanje, a na raspolaganju tokom boravka imate i privatnu teretanu, kuvara i batlera. Ako želite, na zahtev vam može doći i fitnes trener.

Vrednost ovog arhitektonskog čuda je 15 miliona dolara, a za jedno noćenje moraćete izdvojiti 50 hiljada dolara. Međutim, hotel Muraka nudi mnogo više od hotelske sobe. Gosti, osim što su smešteni u velikom staklenom akvarijumu koji je jedinstveno iskustvo te na raspolaganju imaju sve gore nabrojano, mogu računati na potpunu privatnost. Naime, na otok se dolazi privatnim hidroavionom koji sleće na privatnom pristaništu ili iz glavnog mesta na otoku dolazite gliserom koji vam je na raspolaganju sve vreme boravka.

Izvor: Journal.hr