Topliji krajevi i istraživanje unutrašnjosti gradova odlična su ideja u septembru!

Dok se polako pozdravljamo sa letom, a septembar nam kuca na vrata, čini nam se da bi moglo biti pravo vreme za rezervaciju jesenjeg odmora. Ako vam je još uvek ostalo godišnjeg odmora od leta i niste "ispucali" ceo budžet za užitke za ovu godinu, razmislite o putovanju van zemlje pa se zabavite na neki drugačiji način.

Topliji krajevi idealna su destinacija u septembru

Sjajna ideja biće toplije destinacije kao što su Maldivi. Naime, tamo kiše prestaju padati upravo u ovom mesecu, a temperature se ne penju previsoko. Sasvim suprotno, one se u ovo doba godine na Maldivima kreće oko 25 stepeni što su idealni uslovi za bezbrižne dane na plažama, bez preteranog znojenja, uz kakav dobar osvežavajući koktel. O lepotama Maldiva ne treba ni da pričamo, dovoljno je baciti oko na Instagram profile zaljubljenika u toplije destinacije i zaljubićete se već na prvu.

Osim Maldiva, tople dane u septembru na najlepši način možete provoditi i u Grčkoj. I dok je sav uticajan svet ovog leta uživao na Mykonosu, septembar će biti idealan za provod na Krfu. Ovde ćete pronaći i brojne muzeje te zadivljujuće građevine, a istraživati ih možete na ugodnim temperaturama i u minimalnoj turističkoj gužvi.

Jedan od odličnih izbora u svako doba godine biće i Italija. U septembru odaberite Pompeje koji su idealna lokacija za uživanje u dobroj hrani uz dozu kulture. Osim što ćete uživati u divnoj prirodi, tek pola sata vožnje autobusom deli vas i do Napulja, a dobro je poznato kako je upravo Napulj idealno mesto za gastronomske užitke. Tu su, naravno, i brojni muzeji, ali i divne rezidencije u kojima možete odsesti po pristupačnim cenama.

Izbegnite gužve u najpopularnijim gradovima i otkrijte neku drugu Englesku

Iako ste možda mislili kako je Barselona rezervisana samo za letnje avanture, savršen izbor biće i tokom septembra, kada se temperature spuštaju na prihvatljive, a gužva u gradu uveliko se smanjuje. Sve to stvoriće idealnu priliku za neometano istraživanje grada i uživanje u svemu onome što kroz leto možda i ne biste doživeli u punom sjaju zbog velikog broja turista na svakom koraku.

Želite li se pak odmaknuti od vrućina i uživati u svežem vazduhu sa pogledom na zelenilo, odličan izbor biće putovanje engleskim selima. Okrug Sussex dobar je izbor u baš svako doba godine, a posebno za vreme prvih jesenjih dana. Poznata je činjenica kako upravo ovde možete doživeti najviše sunčanih dana tokom godine u celoj Engleskoj, a u Sussexu ćete pronaći i brojne znamenitosti, prirodne lepote, vinske i druge poslastice koje će putovanje u ovaj deo Engleske učiniti još malo posebnijima. Volite li ipak više uzbuđenja koja donose veći gradovi, odlična ideja baš uvek biće i omiljeni London.

Izvor: Buro247.hr