Složićete se sigurno da nam je svima preko potreban odmor i punjenje baterija za izazove koje nam donosi Nova godina. Ako vam na sam spomen zimskih praznika ne silazi osmeh s lica, razmislite o jednom sasvim drugačijem obliku smeštaja koji će zadovoljiti ukus svakog ljubitelja niskih temperatura.

Romantične snežne padine potpuno su novi nivo opuštanja, a osim raznih aktivnosti koje stoje na raspolaganju, svež vazduh i dobro društvo garancija su nezaboravnog provoda. Ako zima spada u jedno od vaših omiljenih godišnjih doba, razmislite o smeštaju u hotelu koji zimovanju pružaju potpuno drugačiji smisao.

Snowhotel Kirkenes, Norveška

Sigurno ste nekada pravili iglo od snega i maštali kako bi bilo zabavno u njemu da prenoćite. Hotel Snowhotel Kirkenes kao da je čuo naša maštanja i svojim posetiocima omogućio nezaboravno iskustvo spavanja u sobama koje liče na pravi iglo. Smešten na krajnjem severu Norveške, Snowhotel Kirkenes, nudi jedinstveni smeštaj, a njegovi gosti imaju pristup restoranu i sauni kao i ledeni bar. Njegova posebnost je još u tome što se svake godine gradi iznova, a u njegovoj izradi učestvuju klesari leda iz celog sveta!

Icehotel, Švedska

Hotel Icehotel je jedan od najluksuznijih hotela, a nalazi se u severnoj Švedskoj. Sobe ovog hotela su u potpunosti izrađene od isklesanog leda iz reke Torne, a svaka soba je priča za sebe jer ju je oblikovao i dizajnirao drugi umetnik. Tematske hladne sobe sadrže ručno isklesan ledeni nameštaj, a temperatura u njima je između -5 i -8 stepeni. Ali, nema mesta strahu od smrzavanja jer svaka soba ima termalne vreće prekrivene kožom soba, pa vam sigurno neće biti hladno!

Kakslauttanen Arctic Resort, Finska

Ovaj hotel ste sigurno primetili na svom Instagram feedu. Kakslauttanen Arctic Resort smešten je u Laponiji, a svaki iglo je napravljen tako da možete uživati u gledanju polarne svetlosti koja je spektakularna. Takođe u njima možete pronaći tople vreće za spavanje, pa je strah od smrzavanja suvišan. Iglpi su napravljeni od termalnog stakla, a sadrže spavaću sobu s luksuznim krevetima, dok pojedini obuhvataju kupatilo sa saunom. Slobodno možemo reći da su mnoge želje iz detinjstva ovim ispunjene!

Izvor: Fashion.hr