Kada zapadnemo u rutinu i uželimo se promene okruženja, često pomišljamo na selidbu u drugi grad. Ipak, najčešće nismo sigurni koji bi to grad bio. Postoji toliko mesta na ovom svetu, da je nemoguće da živimo u svima njima… Stoga vam danas otkrivamo kako da izaberete grad koji je baš po vašoj meri i u skladu sa vašim sadašnjim potrebama i željama.

Zahvaljujući modernim zanimanjima koja sve više omogućavaju rad od kuće, pitanje selidbe više nije primarno vezano za posao, već za bolji kvalitet života. No, to često ume da bude vrlo širok pojam, te je bitno sačiniti listu želja i prioriteta kako biste suzili izbor i došli do najboljeg rešenja. Zato pažljivo pročitajte nastavak i postavite sebi sledeća pitanja

Zašto želite da napustite grad u kome trenutno živite?

Promena sredine nije mala odluka...Promena sredine nije mala odluka... Nekada ćete lako odlučiti šta želite tako što ćete prvo zaključiti šta je to što ne želite. Isto važi i za promenu grada. Razmislite šta je to što vam ne prija u gradu u kome trenutno živite kako biste došli do odgovora kakav grad bi vas učinio srećnim, a onda tragajte u okviru tih parametara.

Kakva klima vam najviše prija?

Birajte klimu koja prija vašem organizmuBirajte klimu koja prija vašem organizmu. Klima grada u kome živite može imati veliki uticaj na vaše mentalno, pa čak i fizičko stanje. Stoga ona treba da bude bitan faktor u odluci o promeni sredine. U nekim državama kao što je Arizona postoje planinske regije sa puno snega, ali i sunčane oblasti koje su odlične za artritis i neke degenerativne bolesti.

Nastavak na sledećoj strani...