Koliko je svet oko nas čaroban vidimo tek kada upoznamo neka nova mesta koja nas svojom prirodom ili arhitekturom ostave bez daha. Upravo su sledeće destinacije toliko čarobne da su pravi dokaz da raj postoji i na Zemlji.

Dolomiti, Italija 

Planine Dolomita svoj specifičan oblik i neverovatnu boju, koja se menja i više puta u toku dana, duguju  karbonatnim stenama. Na ovom mestu je priroda u punom sjaju pokazala svu kreativnost i jedinstvenom arhitekturom je učinila da mnogi upravo Dolomite smatraju najlepšim planinama na svetu. 

Bagan, Mjanmar

Nekadašnji glavni grad drevnog kraljevstva, Bagan, jedan je od glavnih atrakcija Mjanmara. Prilikom posete ovoj tihoj veličanstvenoj lokaciji imate prilike da razmišljate o lepoti dok šetate i istražujete budističke hramove ili za spektakularniji doživljaj, iznajmite balon.

Објава коју дели Ana (@neonigram) дана 22. Јул 2018. у 10:10 PDT

Kapadokija

Oblast Kapadokija, predstavlja pravo čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Ova čudesna pokrajina nestvarne lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije, a nezaobilazni šareni baloni su prava atrakcija i nikako ne bi trebalo da propustite ovaj jedinstven prizor. 

Nikko, Japan

U planinama severno od Tokija, sakriven među brdovitim šumama, pronaći ćete Nikko. Razbacan među brežuljkastim šumama, kompleks svetilišta je jedan od glavnih atrakcija Japana i služi kao neverovatan prikaz bogatstva i moći Edo dinastije. U proleće, Nikko oživi kada mnoštvo japanskih svetitelja se spušta na ovo područje kako bi posmatrali Toshogu Grand Spring Festival.

Објава коју дели Rebecca (@beckyhana) дана 30. Јул 2018. у 2:14 PDT

Delta Okavango

Bez sumnje, Delta Okavango u Botswani jedna je od najzanimljivijih mesta u Africi na koje mnogi turisti hrle kako bi pratili divlje životinje u njihovom prirodnom okruženju. Ovde možete doživeti daleki urlik lavova, slonove koji se hlade u reci, čopor hijena ili ako ste strpljivi kornjače dok odmaraju. Safari kampova ima mnogo za odabir, a budući da je turizam glavni izvor prihoda Bocvane možete očekivati smešak od ljubaznog osoblja koje će vam vrlo rado pomoći da istražite ovo neverovatno mesto.

Објава коју дели National Geographic (@natgeo) дана 19. Јул 2018. у 6:00 PDT

Izvor: Fashion.hr/cosmopolitan.rs