Kladimo se da i vam ovih dana nekako misli odlutaju prema vikendu i maštanju o izležavanju na suncu. Godišnji odmor srećom ubrzo kuca na vrata ali ovog trenutka možemo vas prebaciti na 5 najlepših bazena na svetu!

San Alfonso del Mar Algarrobo (Čile)

Ako ste kojim slučajem pitali gde je najveći i najdublji bazen na svetu, imamo odgovor. U Čileu! Preciznije u Algarrobo u resortu San Alfonso del Mar. Dugačak 1 kilometar (!), dubok 35 metara sadrži čak 250 miliona litara slane vode. Ne čudi što u ovom bazenu osim plivanja možete surfovati. 

@meu_foco10 је поделио/ла објаву дана 16. Мај 2018. у 8:46 PDT

Marina Bay Sands Resort (Singapur)

Vodena terasa s pogledom na grad. To je ono što prvo pomislimo kada vidimo fotke bazena Marina Bay Sands u Singapuru, na krovu Sky Parka. Nalazi se na 57. spratu s kojeg možete uživati u pogledu na celi grad. Zbog ovog bazena, navedeni resort proglašen je za "most Instagrammed" hotelom u 2017. godini na svetu.

Huvafen Fushi Resort (Maldivi)

Da, to je ono što nazivaju „infinity pool“. Zapravo nema boljeg imena za ovo mesto koje se u potpunosti stapa s okeanom. Za vreme zalaska sunca, bazen izgleda kao zvezdano nebo sa svojim posebnim svetlosnim sastavom. Najromantičniji bazen na ovoj listi ako nas pitate.

Belmond Hotel Caruso Amalfi (Italija)

Napokon jedan bazen u koji možemo uploviti za vreme produženog vikenda. Belmond hotel Caruso bazen okružen je srednjovjekovnim ruševinama, a zbog položaja na morskim stenama, pruža neverovatan pogled na Sredozemno more i Amalfi obalu.

Blue Lagoon (Island)

Ako planirate uskoro putovanje na Island (hint: jeftini letovi iz Budimpešte!), Plava laguna u Grindaviku mesto je koje ne smete propustiti. Umetno geotermalno jezero sa svetlo plavom vodom bogatom algama koje ima kozmetičke i osvežavajuće moći. Kupanje u vreloj vodi, dok je napolju minus, molimo teleport odmah...

Izvor: Fashion.hr