Poslednjih godina, zahvaljujući tehnologiji i dostupnosti svih mogućih gadgeta, putovanja su postala pristupačnija i lakša nego ikada pre. Hiljade aplikacija napravljene su s ciljem kako bi ublažile stres koji dolazi s planiranjem. Kako izgleda ulica u kojoj odsedate? Postoje li veganski restoran u okolini? Šta od stvari poneti? Jedini teži deo je odluka koju aplikaciju odabrati.

Kako bi vam olakšali, proverili smo najbolje aplikacije za putovanja u 2018. godini i odabrali naše favorite! Najbolji deo? Sve aplikacije su potpuno besplatne! Osim naravno ako ne želite biti fancy i doplatiti za premium mogućnosti – we won't judge.

foto: Unsplash / @onevagabond

Memrise

Putovanje na globalnom nivou može biti poprilično zbunjujuće ako niste upoznati s jezikom zemlje ili kulture. Memrise vam omogućuje učenje različitih jezika on-the-go pomoću predavanja u širokom rasponu na više od 200 jezika. Postanite majstor mandarinskog ili recitujte na danskom ili pak naučite neke nove izraze koje vam mogu pomoći.

WiFi Map

Pronalaženje WiFi-a može biti poprilično stresno ako ste u avanturi istraživanja sveta te budimo iskreni, poslednja stvar koje nam je potrebna pri povratku kući je trošak rominga na telefonskom računu. WiFi prikazuje sve pristupne tačke oko vaše trenutne lokacije te čak pruža vrlo često nedostižnu lozinku koju nam nerazumljivo izgovori konobar ili prodavac. Opreza nikada dosta te ne zaboravite da pripazite na podatke kojima pristupate dok koristite javnu WiFi mrežu. Sigurnost na prvom mestu!

foto: Unsplash / @element5digital

Chatnbook

Najjednostavnije rečeno, Chatnbook se može opisati kao Tinder za hotele. Ova aplikacija omogućuje unos vaših preferencija u postavke (free WiFi, ocene, itd...) na temelju kojih ćete dobiti fotografije koje možete lajkovati. Hoteli koje ste najbolje ocenili tada će vam pružiti najbolje cene!

MyPanda

Aplikacija koja meri sigurnost područja pomoću GPS-a je osnovana kao odgovor na terorističke napada u Parizu 2015. godine i upozorava korisnike na sve pretnje u njihovom neposrednom području. U odabranim gradovima (na primer u Njujorku i Los Anđelesu) aplikacija prikazuje najbližu policijsku stanicu i način kako da najbrže dođete do tamo.

foto: Unsplash / @stilclassics

AirHelp

Koliko puta ste morali da odustanete od leta u poslednji momenat, a avio kompanija vas je teretila za popriličnu svotu novca? AirHelp dolazi u pomoć! Ova neverovatna aplikacija pomaže vam da dobijete naknadu za otkazane, zakasnele ili prebukirane letove. Prosečna naknada je više od 500,00 dolara po zahtevu dok AirHelp zadržava 25%. Nije loše rešenje ako nas pitate!

Izvor: fashion.hr