Ako ste ljubitelj slatkiša, odlazak u neke od najstarijih poslastičarnica na svetu trebalo bi da bude sastavni deo vašeg putovanja! Probajte puding od hleba, Londonska peciva, uživajte u toplom ambijentu i svim čulima na sledećih slatkim destinacijama!

Cafe Diglas

Beč

U centru austrijske prestonice, u blizini katedrale Svetog Stefana, nalazi se najstarija kafe-poslastičarnica u Beču. Ovo mesto iz 1875. u ponudi ima, pored izvrsnih kolača i kafe, i slana jela pa tako neretko Bečlije upravo ovde dolaze na ručak. Autentičan ambijent kao i neprikosnoveni puding od hleba sa vanilom i karamelom sigurno će vas naterati da se ovde vratite.

Blikle cafe

Varšava

Jedan od simbola glavnog grada Poljske između ostalog je i ova poslasticarnica koja datira iz 1869. godine kada je porodica Blikle odlucila da je otvori. Ona i danas postoji i ovde možete probati veoma ukusne kolače u kojima je uživao Šarl de Gol prilikom svojih poseta Varšavi. Specijalitet su im poljske krofne.

Cafe Tortoni

Buenos Ajres

Ako vas put nekada nanese u glavni grad Argentine, nikako nemojte zaobići ovu poslastičarnicu osnovanu 1858. godine. Mesto koje je bilo omiljeno okupljalište brojnih čuvenih političara i umetnika i dan-danas je zadržalo duh starih vremena. Izvanredne poslastice kao i nastupi tango plesača sigurno će na vas ostaviti pozitivan utisak i uciniće da poželite da se ponovo vratite.

Maison Bertaux

London 

Najstarija poslastičarnica u Londonu osnovana je 1871. godine. Pored zanimljive istorije i duge tradicije Maison Bertaux vam nudi i sveže kolače, pite, čizkejk i pecivo. Nećete pogrešiti ako odlučite da jedno popodne provedete poput pravog Engleza i upravo ovde popijete čaj, a uz njega pojedete neku ukusnu poslasticu.

Confeitaria Nacional

Lisabon

Godine 1829. osnovana je poslastičarnica u glavnom gladu Portugala koja danas ima reputaciju najbolje i najstarije u ovoj zemlji. Elegantan i luksuzan enterijer nije se mnogo menjao tokom godina, a kvalitet i ukus kolača i torti ostao je na nivou na kom je bio kada je Confeitaria Nacional bila zvanična poslasticarnica kraljevske porodice. Čuvena je i po božićnom kolaču koji se od 1850. godine ovde pravi.