Glumica Danijela Štajnfeld često putuje u Njujork koji doživljava kao svoj drugi dom. Sa nama je podelila zašto toliko voli Veliku jabuku i koja mesta ne smete propustiti ako se nekada tamo nađete.

Prvo posetite…

Central park. Presrećna sam što boravim u njegovom najbližem okruženju pa mogu da džogiram, da uživam u lepoti jezeraca, sportskih terena, otvorenih auditorijuma. Metropolitan muzej najbolji je da se nahranite umetnošću, a sa njegovog krova pruža se najlepši pogled na Menhetn sa severne strane. Nikako nemojte da izostavite muzeje MOMA, Whitney i Guggenheim.

Sve umetničke duše bi...

našle istomišljenike u novoj umetničkoj koloniji u Vilijamsburgu, u Bruklinu. Ulice vrve od slikara, muzičara, pisaca, pesama, ideja. Kao alternativno pozorište najbolje je pogledati interaktivnu živu pozorišnu predstavu smeštenu u veliko napušteno mračno skladište „Sleep No More“.

Najbolja hrana je...

U restoranu „Le Bernardin“ koji drži poznati kuvar, Francuz Erik Ripert. Tamo su moja nepca pomislila: „Ja sam u raju!” Preporučujem „Madagaskar chocolate ganache“.

U Velikoj jabuci…

svi jedni druge pitaju: „Kako si“ i odgovaraju sa „Odlično!“ Nisam umela da odgovorim u skladu sa njihovim običajima jer niko ne želi da čuje pravi odgovor. Posle jednog napornog dana barmen me je pozdravio pitanjem kakav sam dan imala, i ja sam mu odgovorila. „Čekaj, je l’ zaista hoćeš da znaš? Ako ti odgovorim na pitanje, tvoje veče neće biti prijatno.“

Najbolje su…

jazz svirke, od onih podrumskih do onih u Lincoln centru u najkasnijim noćnim satima. Preporučujem klubove SNL, „Lavo“ ili „Avenue“.

Slike u galeriji