"Ako mislite da je avantura opasna, pokušajte rutinu. Ona je smrtonosna ", napisao je Paolo Koeljo.

Koliko dugo osećate da ste skučeni u zagušljivoj kancelariji, a vaša duša insistira i želi zanimljive avanture? Vreme je da razmislite o promeni posla.

Evo nekoliko profesija u kojima je žeđ za putovanjem - obavezan uslov...

Nastavnik stranih jezika

Da li dobro govorite engleski, francuski, španski, nemački ili ste spremni da učite strance svoj maternji jezik? Nastavnici stranih jezika su traženi u bilo kojoj zemlji sveta. Po pravilu, ovo je dobro plaćen posao, a ako imate sreće, možete dobiti bonuse u vidu besplatnog stanovanja za osnovnu plate. Postoje slobodna radna mesta i dobre ponude, ali vam je možda potreban međunarodni sertifikat koji potvrđuje vaše znanje jezika - na sreću, možete ga lako dobiti u kratkom vremenu, ulažući napore da položite potrebne ispite.

Medicinska sestra

Medicina nastavlja da ubrzano raste - sa bolestima koje su bile neizlečive pre nekoliko stotina godina, sada je moguće živeti decenijama uz pravilnu negu. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, ljudi sa hroničnim bolestima imaju priliku da vode aktivan životni stil, uključujući putovanje po svetu u pratnji medicinskog stručnjaka. Ova profesija je sada veoma popularna i, prema mišljenju stručnjaka, u budućnosti ovaj sektor će se aktivno razvijati, a plate u njemu će rasti.

Specijalista za održivi turizam

Održivi turizam je jedan od trendova. On nastoji da minimizira ekološke i sociokulturne uticaje, kao i da pruži ekonomske koristi lokalnim zajednicama i zemljama domaćinima. Svaki stručnjak iz ove oblasti - od turističkog vodiča do menadžera - biće u velikoj potražnji u bilo kojoj zemlji u svetu, postoje dobre šanse za lični razvoj i razvoj karijere.

Organizator događaja

Organizacija događaja i tematski događaji. Pronalaženje osobe sa neiscrpnim izvorom kreativnih ideja koje će moći da sprovedu ono što je zamišljeno za strane klijente nije tako jednostavno. Ako ste odličan stručnjak u ovoj oblasti, dobro se slažete sa ljudima i ne plašite se hrabrih odluka, pronalaženje posla u drugoj zemlji neće biti teško.

Instruktor joge

Interesovanje za indijsku kulturu nastavlja da raste - sve češće u prestižnim stranim hotelima gostima se nude radionice joge. Za takva slobodna radna mesta obično se traži instruktor koji bi mogao da vode časove na stranom jeziku za strane turiste, na primer. Ovo je jedinstvena prilika za kombinovanje hobija sa poslom i strasti za putovanjima.

Asistent u organizaciji festivala

Da li vam se dopada šarena atmosfera festivala? Ne morate biti poznati izvođač da biste pronašli posao u ovoj oblasti i putovali širom sveta. Možete postati deo menadžerskog tima i obaviti neki posao u skladu sa svojim sposobnostima. Najlakše je tražiti slobodna radna mesta u ovoj oblasti, nakon što ste dobili minimalno iskustvo, na primer, volontiranje. Ovog leta ne gubite vreme - pokušajte da učestvujete u organizaciji lokalnih festivala. To će vam pomoći u daljem zapošljavanju u stranom timu.

Fotograf

Mogućnost snimanja fascinantnih slika neće vas ostaviti bez profita tokom putovanja. Često urednici novina i časopisa nisu u mogućnosti da pošalju svog dopisnika u neku drugu zemlju, ali su spremni dobro platiti za jedinstveni snimak sa scene. Ovo nije stalni posao, međutim, ako zaista imate talenat za to, možete brzo zaraditi reputaciju i pretvoriti svoj hobi u profesionalne i skupe usluge.

Izvor: Ženskimagazin.rs