Dale Villiams i Sinead Bunting za Glamour su navele neke situacije koje su nepoželjne kada se nađete oči u oči sa potencijalnim poslodavcem.

Ne navodite perfekcionizam kao manu

Osoba koja vas ispituje na razgovoru za posao je sigurno već čula bezbroj odgovora na pitanje o najvećim slabostima. Koliko god da mislite da ćete isticanjem svojih prednosti nekoga impresionirati, grešite. Najbolji savet je da budete iskreni i otvoreno kažete šta smatrate svojim najvećim slabostima. To će se više ceniti nego da tu temu zaobilazite.

Ne govorite loše o sadašnjem i bivšem šefu

Ako ste na prethodnom poslu imali šefa koji vam je zagorčavao svaki dan proveden na radnom mestu, verovatno ćete doći u iskušenje da ga ogovarate. Ali, to nikako ne smete da radite.  Ako vam ipak izleti neka loša reč,  pokušajte da pronađete ravnotežu nekim pozitivnim aspektom kako ne biste ostavili loš utisak.

Recite da razmatrate i druge opcije

Nikako, ali baš nikako ne otkrivajte potencijalnom poslodavcu da vam je to možda jedini posao na koji ste se prijavili. Ako mu to kažete, on će vas gledati kao lenju osobu ili čak i lažljivca.

Ne spominjite godišnji odmor

Na razgovoru za posao je uobičajeno da se pominje plata, ali nikako ne smete pitati  potencijalnog šefa za godišnji odmor jer još uvek niste dobili posao.

Izvor: Stil magazin