Zaboravite na težak doručak 

Burger za doručak zvuči primamljivo, ali hleb od celog zrna, avokado ili ovsene pahuljice pomoći će vašem organizmu da se vrati na pravi put. „Postoje istraživanja koja su pokazala da su jaja blagotvorna hrana kada je u pitanju mamurluk jer posebno prijaju izmučenom organizmu (i stomaku!)“, kaže Murova. Takođe, i med, koji je prirodni antioksidans, pomaže da se  toksini izbace mnogo brže iz tela. „Veoma je važno da pojedete nešto zdravo i hranljivo da biste ublažili simptome mamurluka kao što su glad, umor, vrtoglavica i anksioznost“, kaže dr Hendriks. 

U kancelariji

Stručnjaci za međuljudske odnose savetuju da je najbolje da zadržite za sebe da ste prethodnu noć preterali sa alkoholom, a umesto toga bilo bi dobro da, ako vas neko pita šta nije u redu, jednostavno kažete da imate loš dan. To zapravo i nije daleko od istine! Umesto da se javite na posao i kažete (slažete) da ste bolesne, budite velike devojke i suočite se sa posledicama. Ko je rekao da je lako biti party devojka sa radnim vremenom od 9 do 5? 

Voda, voda, voda

Već smo rekli da je veoma važno da tokom celog dana pijete mnogo vode kako biste pomogli bubrezima i rehidrirali telo. Pametno bi bilo da držite flašu vode na stolu i na svakih pola sata da popijete nekoliko gutljaja. Dan posle ludog noćnog provoda ne preporučuje se da konzumirate energetska pića, ali ni mnogo kafe jer će upravo ovi napici pogoršati i produžiti agoniju zvanu mamurluk.

Želite bolju opciju? Doktorka Hendriks savetuje da u apoteci kupite elektrolite koje možete pomešati sa vodom, a koji će vam pomoći da se izborite sa dehidracijom. Ne zaboravite na slušalice za uši! One su neophodne u borbi protiv glavobolje koju ćete sasvim sigurno dobiti od svih glasnijih zvukova i kancelarijskih ćaskanja. Ovo je idealno vreme za opuštajuću muziku! Kada napokon dođete kući, pustite omiljenu seriju, pojedite toplu supu koja će vas okrepiti i pogledajte konačno taj uzbudljivi video-snimak kojim ste zabeležili ludi provod prethodne noći! Sigurno će vam biti smešniji sada kada ste konačno preživeli dan!