Ukoliko ste prethodnu noć preterali sa pićem, vaše telo neće biti u stanju da brzo izbaci alkohol iz sistema, zbog čega ćete sutradan pomisliti da možda i nije loša ideja da popijete još jednu čašu vina ili koktel uz doručak ili ručak, vodeći se onom čuvenom „klin se klinom izbija“. Pogrešno! Pošto je alkohol diuretik, doktori smatraju da će dodatno piće samo pogoršati vaše stanje jer dolazi do još veće dehidratacije organizma.

Umesto toga, uz doručak popijte neki ceđeni sok, a tokom dana unosite što više vode. Nije loše da znate za ubuduće da na svaku čašu alkoholnog pića ide jedna čaša vode. Iako ovaj potez neće sprečiti mamurluk, bar nećete dehidrirati, pa ćete sutradan manje žaliti zbog prethodne noći.

„Važno je zapamtiti da se alkohol ponaša kao diuretik, što znači da stimuliše vaše bubrege da se otarase viška tečnosti i elektrolita koji moraju biti zamenjeni novim i upravo zbog toga je veoma bitno da pijete mnogo vode“, kaže doktorka Kristina Hendriks.

Nikako ne preskačite večeru pre izlaska i pobrinite se da jedete zdravo. „Preskakanje obroka ili konzumacija teške hrane može vas naterati da konzumirate više alkohola“, tvrdi nutricionistkinja Loren Mur.

Sakrijte tragove

Devojke, danas nije taj dan kada možete sebi da dozvolite da izađete iz kuće bez šminke. Posle noći ispunjene alkoholom i partijanjem, velike su šanse da vaša koža neće izgledati baš najbolje. Osvežavajući sprej za lice protiv umorne i suve kože  vaš je novi najbolji prijatelj, a nakon toga obavezno bogato nanesite neku dobru kremu za hidrataciju. Ukoliko niste sposobne za full make up, malo maskare, korektora i rumenila biće sasvim dovoljno da sakrije tragove prethodne noći.

Nastavak na sledećoj strani...