"Još kao gimnazijalka znala sam da ću se baviti tehničkim naukama, a kao studentkinja ETF-a bilo mi je potpuno jasno da ću postati prijatelj sa programskim jezicima, ali nisam ni slutila da će me odvesti pravac u operacionu salu gde ću imati prilike da radim sa doktorima", započinje svoju priču ova divna devojka. 

1.Najpre nam recite kako ste i zašto odabrali baš tehničke nauke za svoj karijerni pravac?

Ljubav prema prirodnim naukama je potekla jos iz ranog detinjstva, pa je samim tim ETF bio moj najprirodniji izbor. Još za vreme studija sam postala svesna mogućnosti koje se otvaraju nakon završetka fakulteta, pa nisam imala mnogo dilema u vezi sa pitanjem- zašto ići baš u tom smeru.

2.Kako je izgledao vaš razvojni put?

Posle završetka osnovnih studija godinu dana sam radila u oblasti telekomunikacija, a nakon toga pronašla zanimljiv konkurs za posao koji se ticao biomedicinskog inženjeringa, što mi je pre četiri i po godine, kao tadašnjem master studentu biomedicine zvučalo srodno. Naime, moja uža oblast “delovanja” je kardiologija, radim kao tehnički konsultant u oblasti poremećaja srčanog ritma. 

3.Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Radni dan može izgledati šarenoliko. Tehnička podrška u toku implantacija uređaja koji kontrolišu rad srca podrazumeva odlazak u operacionu salu, gde sa lekarima razgovaram o najoptimalnijoj terapiji koju pacijent treba da dobije, a nakon toga uz pomoć specijalnih kompjutera programiram tj.podešavam rad uređaja. Drugi deo posla podrazumeva usavršavanja, kongrese i treninge u zemlji i inostranstvu, uz pomoć kojih se mogu pratiti svetski tehnološki trendovi u ovoj oblasti medicine, što za cilj ima poboljšanje kvaliteta terapije za pacijenta.

4.Sve više mladih odlazi iz Srbije, zašto ste vi odlučili da ostanete u Beogradu?

U Beogradu sam ostala zato što mi se dopada posao koji sadrži kombinaciju tehnologije i humanosti, dovoljno me ispunjava i nisam poželela da odem iz takvog okruženja. 

5.Kako uspeti i opstati u glavnom gradu? 

Mislim da glavni grad pruža veću količinu mogućnosti od manjih gradova, samim tim- uspeti znači biti dovoljno svestan toga, dobro proceniti sopstvene želje i težnje, a onda i uspeti “ugrabiti” ponudu/opciju koja je u skladu sa time. 

6.Šta Beograd ima, što drugi gradovi nemaju, šta ovaj #gradmladih pruža ljudima?

Beograd nudi kvalitetan život “pored posla”, pozorišne predstave, restorane, veliki izbor škola za učenje stranih jezika, različitih vrsta plesova, kao i garantovano najbolje svirke i koncerte.

Nastavak na sledećoj strani...